Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5677 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoCatia v 5

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Miko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2006
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 75
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Catia v 5
    Zasláno: 08.říj.2008 v 10:46
Zdravím všechny malíře a prosím o radu, bohužel jsem se musel začít seznamovat s Catií-5 a marně hledám něco podobného jako je v inventoru pro natáčení pohledu prvek "Orbit". V Catii je možnost něco podobného aktivovat v liště, ale platí to jen na jeden stisk tlačítka myši, poté se musí aplikovat opět. Další možnost jsem našel použití kompasu, ale tan je vhodný jen pro točení kolem jedné osy, ale navíc jen do okamžiku, kdy se začne rovina a osa překrývat.
Neexistuje nějaká klávesa jako "F4" v inventoru, která by podržela funkci natáčení po kouli z nástrojové lišty?
Díky za každou radu.
Autodesk Inventor 2014
Zpět nahoru
Zouhar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
4MCAD
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2008 v 12:44
už jsem v ní dlouho nedělal ale myslím že to byla kombinace tlačítek na myši - pravé a prostřední
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2008 v 14:37
Ano, tato kombinace platí, ale v opačném pořadí - nejdříve prostřední a pak pravé nebo levé (u mne fungují obě). Pouze prostřední je na posun pohledu. Jelikož mám kolečko, které se jako tlačítko blbě mačká, předefinoval jsem si boční na prostřední a je to pohodlnější.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Miko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2006
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Inventor 2018
Bodů: 75
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2008 v 16:53

Děkuji všem za radu, tahleta kombinace mi přesně chyběla !

("Orbit" v Inventoru se mi zdá i přesto šikovnější)
Autodesk Inventor 2014
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3395:VIPBezplatný prohlížeč mnoha 3D CAD formátů (Catia, Pro/E, SolidEdge, SolidWorks, NX4, IDeas, Cimatron, STEP, IGES, DXF...).
Tip 3598:Nastavení STEP převodu mezi různými MCAD systémy.
Tip 2666:Jak do Inventoru přímo načítat "cizí" MCAD data?
Tip 4674:Publikování 3D DWF z CAD aplikací.
Tip 6960:Jak v Inventoru pracovat přímo s daty CATIA V5?
Tip 8489:Některé možnosti nastavení importu Catia V4/V5 do Inventoru jsou zašedlé.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,813 sekund.