Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Catia V5 ořezávání pomocí Shape |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
romanb123
Nováček Přihlášen: 01.úno.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Catia V5 Stav: Offline Bodů: 3 |
Téma: Catia V5 ořezávání pomocí Shape Zasláno: 01.úno.2009 v 16:13 |
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu. Učím se pracovat v programu Catia V5 R14 a mám problém s generováním plochy (Shape). Nejprve si nakreslím kvádr a pak dva oblouky, pomocí kterých vymezím plochu, kterou budu chtít ořezat kvádr. Po potvrzení tlačítkem OK mi bohužel kvádrz zmizí a zůstane mi jen oblouková plocha. Poraďte mi prosím, kde dělám chybu. Děkuji |
|
Mrázek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
Zasláno: 02.úno.2009 v 07:55 |
Není mi z popisu jasný váš postup. Já bych postupoval takto - v Part Designu vymodelovat kvádr. Potom vytvořit dva náčrty (nejspíš na bočních plochách kvádru) a z nich v Generative Shape Designu vytvořit plochu. Vrátit se do Part designu a plochou uříznout kus kvádru.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
romanb123
Nováček Přihlášen: 01.úno.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Catia V5 Stav: Offline Bodů: 3 |
Zasláno: 02.úno.2009 v 16:44 |
Dobrý den,
dělám to podle toho postupu jak jste napsal. V Part design vymodeluji kvádr a nakreslím dva oblouky, které mi vymezí plochu. Poté přejdu do Generative shape design a tam použiju ikonu SWEPT SURFACE, pomocí které vygeneruji plochu, ale po potvrzení OK se mi zobrazí jen plocha a kvádr zmizí. Mohl by jste mi prosím sdělit vaši mailovou adresu, kde bych Vám mohl poslat nějaké Print screeny? Děkuji Bílík |
|
Radek Šátka
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 13.zář.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: dříve AutoCAD, Inventor, nyní Catia Stav: Offline Bodů: 11 |
Zasláno: 02.úno.2009 v 18:43 |
Nemáte zapnutou ikonu "Only Current Body"? Je to dole, takový přepínač, že vidíte jen to, kde jste ve stromu zrovna přepnutý. Takže při tvorbě plochy se Vám zobrazuje pouze daný Geometrický set, ale ne už body(těleso) kvádru. Zkuste ve stromě kliknout pravým myšítkem na body a zadat příkaz "Define In Work Object".
|
|
romanb123
Zasláno: 03.úno.2009 v 19:20 |
Dobrý den,
děkuji moc za radu opravdu jsem měl zapnutou ikonu "Only current body" a teď se zobrazuje vše. Ještě jednou děkuji a jsem moc rád, že takové fóra existují. Přeji hezký den Roman Bílík |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,602 sekund.