Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
BenaCZ ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() Zasláno: 25.čer.2007 v 12:24 |
Mohli byste mi prosím poradit jak zfunkčnit tento lisp? jedná se o zrychlené spojení čar do 1 křivky.
;;; spoji cary do krivky (defun C:spojitdokrivky (/ PDACPT) ;;;nastaví peditaccept (setq PDACPT (getvar "peditaccept")) (setvar "peditaccept" 1) ;;;vlastní funkce (command "_pedit" pause "p" pause) (princ) ;;; obnovuje původní peditaccept (setvar "peditaccept" PDACPT) (princ) ) Lisp funguje, jen nedokážu po spojení čar do křivky ukončit dialog _pedit ![]() |
|
Bena
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
No já to řeším prozatím PLJOIN, makro podobného typu jak zamýšlíte Vy by se ale hodilo neboť PLJOIN ve vyšších verzích je trošku nespolehlivé.
|
|
![]() |
|
chlebovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Pokud jsem to dobře pochopil, tak se Vám jedná o to, že se vám neukončí příkaz editace křivky.
Myslím že když přepíšete ten command tak by to mělo fungovat.
(command "_pedit" pause "_j" (ssget) "" "")
doporučuji psát i to "p" anglicky "_j" bude to fungovat vždy
Martin.
|
|
![]() |
|
BenaCZ ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
Díky moc, je to přesně to co jsem chtěl.
|
|
Bena
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1742 |
![]() |
Tak ta promenna "peditaccept" je sikovna, kdyby jen o ni clovek vedel :)
Pred casem jsem to taky resil, jeste jsem po tom chtel aby to pospojovalo ikdyz tam jsou male mezery (do 5 cm) a aby slo objekty vybrat pred spustenim prikazu...
(defun C:ske( / ss index n Ano tepent) ;spoj "krivky" s mezerou do 0.05
(command "_select" pause) (setq ss (ssget "_p")) (setq index 0 n (sslength ss)) (repeat n (setq typent (cdr (assoc 0 (entget (ssname ss index))))) (if (or (equal typent "LINE") (equal typent "ARC")) (setq Ano T)) (setq index (+ 1 index))) (command "_pedit" "_m" "_p" "") (if Ano (command "_y")) ;Kdyz je cara nebo oblouk (command "_j" "_j" "_e" "0.05" "") (princ) ) Takze ten cyklus se necha nahradit vypnutim te sikovene promenne...
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.