Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Nejde vysunout tvar |
Odpovědět
|
archiv |
| Autor | |
RadkaV
Diskutér
Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 73 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Téma: Nejde vysunout tvarZasláno: Včera v 07:58 |
|
Dobrý den,
často se mi stává, že se dostanu do situace, že mi nejde vysunout tvar. Např. příloha Pracuji v Inventoru 2021 Vždy to dělá nějaká čára, křivka, která to zablokuje. A já potom musím postupně hledat která to je, abych ji udělala znovu a jinak. Takže smažu čáru, zavřu náčrt, zkusím vysunout a stále dokola a to tak dlouho, než najdu tu čáru. A to je mnoho hodin práce. Prosím o radu, jak nejjednodušeji takové náčrty opravit. Sketch doctor nic nenajde. Děkuji moc |
|
![]() |
|
Boleslav
TOP uživatel
Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 344 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 9 hodin 60 minut zpět v 08:40 |
|
To je tedy hodně nestandardní náčrt, nedivím se že nejde vytáhnout. Ty neuzavřené dvojité čáry, osamocené body a vůbec to, že je to jakási axonometrie. Co vlastně čekáte od vytažení? Jen plochou destičku s obrysem?
|
|
![]() |
|
RadkaV
Diskutér
Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 73 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 4 hodin 28 minut zpět v 14:12 |
|
Dobrý den,
nerozumím Vašemu dotazu, který by mě navedl k vyřešení problému. a) Co myslíte těmi osamocenými body? Nemyslíte náhodou středy oblouků? b)Axonometrie - má to nějaklý vliv na vysunutí? Dělá se to tedy jinak? c) Neuzavřené dvojité čáry - jak bych jinak měla udělat stopu pro dráhu tisku na 3D tiskárně, než tím, že dám hranici, jak má být stopa široká (podle průměru trysky). ad a) až c) Ptám se proto, protože jsem absolutní amatérka. A ráda se přiučím. Posílám pro jistotu, jak to má vypadat, když se to vytiskne pro mrňata na 3D tiskárně. Takto to vypadá, když po řadě hodin najdu tu jedinou čáru, které to vysunutí blokuje (vymažu ji, udělám znovu a vše jde vysunout). A jelikož dělám desítky takových prací měsíčně, tak mě to stojí enormní úsilí (ztráty času), protože se s tím potkávám často. Děkuji za pomoc Upravil RadkaV - 2 hodin 18 minut zpět v 16:22 |
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
|
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.

Možnosti tématu
Možnosti příspěvku
Poděkování