Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 16545 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNová Klávesnica - alt. k apple

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 400
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nová Klávesnica - alt. k apple
    Zasláno: 27.lis.2017 v 15:09
Pozdravujem, neviem kam som mal založiť túto tému, tak som ju založil sem, ak bude treba prosím o presunutie.

Tak ako všetci viete, tak jedna z najdôležitejších vecí (čo sa jedná HW s ktorým človek prichádza fyzicky do kontaktu) pri kreslení je myš a po nej by som povedal, že klávesnica. Myš som už vyšperkoval , kvôli začínajúcim problémom s karpálnym tunelom Logitech m570, ale nedávno mi odišla klávesnica. Keďže pracujem z domu, tak je to klávesnica aj na súkromné účely. Bola to klávesnica Apple wired - odhliadnúc od toho, že pracujem vo windowse, a premapovanie niektorých klávesov bola nevyhnutnosť, jej prevedenie (kovové telo - čiže vyššia váha) a neskutočne pohodlné písanie (klávesy veľmi citlivé a na stisnutie tak akurát), bolo pre mňa ako slasť písať na tejto klávesnici, keďže písem zväčša 10timi prstami. Žiaľ na tejto klávesnici mi odišli klávesy "369/" na numerickej časti. Tak reku, že pozriem, ako sa to rozoberá (kedže tento káblový druh sa už nepoužíva a za nový bezdrôtový apple nie som ochotný dať 150€ s tým, že ešte budem kvôli win premapovávať klávesy), že to bude max prasknutá fólia so spojmi, alebo niečo podobné, ale keď som na youtube pozrel ako sa to rozoberá (pomaly všetko je zlepené), tak by som z toho už po rozobratí asi nič nemal. Po tejto rane som si rýchlo objednal klávesnicu Dell KB216 - kde boli opísané recenzie ako veľmi dobrá klávesnica na písanie, po mojom zistení tuhých kláves (asi som už rozmaznaný z mojej apple klávesnice) som ju hneď odložil do šuflíka, a zistil, že to bude asi o trochu komplikovanejšie ako len objednať a spokojne písať. Asi budem musieť fyzicky obehať kopec elektro obchodov, kde sú vystavené klávesnice a skúšať/a skúšať/ a skúšať. Našťastie som mal doma ešte jednu zabudnutú/záložnú/dobytú (hama rossano) klávesnicu, ale funkčnú a určite jemnejšiu ako už spomínanú dell klávesnicu (kde sa mi pomaly prsty zastavia pri niektorých klávesách - odôvodňujem si to ako tuhosť klávesnice, nie moju "rozmaznanosť" :) ), takže momentálne mám na čom fungovať, ale hľadanie pokračuje.

Tak toto je môj krátky príbeh ohľadom momentálneho problému s klávesnicou. Rád by som sa touto cestou informoval, či je tu niekto, kto používal klávesnicu apple a z akéhokoľvek dôvodu prešiel na inú s podobným pocitom z písania ako pri apple - tzn nízky zdvih kláves, jemné stláčanie - a to je asi všetko čo od klávesnice vyžadujem - nie som moc náročný :D - už len takú nájsť.

Za akékoľvek OVERENÉ typy Vám vopred veľmi pekne ďakujem.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5295:VIPJak v AutoCADu přiřadit klávesovou zkratku na kombinaci AltGr-něco?
Tip 4197:Mezera, mezerovatější než mezera.
Tip 3321:Na novém počítači mi v AutoCADu nereagují funkční klávesy.
Tip 7534:Jak používat AutoCAD na počítači Apple MacIntosh?
Tip 6363:Čárka v automatickém poli sady listů.
Tip 1730:Jak zadat znak stupeň?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.