Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 15878 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTechnické pokyny k instalaci Inventoru (doma)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21434
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Technické pokyny k instalaci Inventoru (doma)
    Zasláno: 30.lis.2018 v 09:48
Chceš si Inventor nainstalovat i na tvůj domácí počítač a pokračovat v objevování světa 3D modelování? Není problém. Jako student(ka) můžeš využít bezplatnou licenci většiny programů Autodesku, včetně Inventoru. Co k tomu potřebuješ?

1) Kompatibilní PC/notebook
Ověř si, zda tvůj počítač je dostatečně vybavený pro instalaci Inventoru. Budeš potřebovat: 64bitovou verzi Windows (7-sp1 / 8.1 / 10-1607+), alespoň 8GB RAM, cca 100GB místa na disku a grafiku, co zvládne i herní pecky.

2) Studentský účet
Autodesk poskytuje licence studentům na 3 roky zdarma (lze prodlužovat) - tak toho využij a stáhni si legální software ze stránky https://www.autodesk.com/education/free-software/featured . Stránka vyžaduje přihlášení (viz Sign-in nahoře), ale postup je jednoduchý, nemáš-li dosud přihlašovací účet (tzv. "Autodesk ID"), vytvoř si jej pomocí "CREATE ACCOUNT" (zadáš jen jméno, tvůj e-mail a zvolíš si tajné heslo). Pokud ti dosud není aspoň 13 let, měl(a) bys účty vytvářet vždy s někým dospělým.

3) Licence Inventoru
Po přihlášení už můžeš vybírat, který software si chceš zdarma stáhnout a nainstalovat. Vybereš si Inventor Professional (přímý odkaz zde: https://www.autodesk.com/education/free-software/inventor-professional) a klikneš na DOWNLOAD NOW. Zvolíš verzi (nejlepší je vždycky ta nejnovější), ale ještě lepší je vybrat tu samou jako máte ve škole, operační systém (tam je to jasné) a jazyk (asi Čeština). Pak už ti stránka nabídne tvé osobní (tajné, nikomu nedávat) sériové číslo, produktový klíč a další údaje a také ti je pošle e-mailem. Pak už stačí kliknout na tlačítko INSTALL NOW. Ale pozor, bude se stahovat celkem asi 13GB dat. Nemáš-li spolehlivé internetové připojení, nebo budeš-li muset od počítače odejít, bude možné lepší kliknout na šipičku vpravo na onom tlačítku a z místní nabídky vybrat BROWSER DOWNLOAD. Namísto průběžné online instalace se tak na tvůj počítač nejprve stáhne kompletní instalační program (EXE). Tím pak teprve nainstaluješ Inventor, stejně jako u jakékoliv hry.

4) Instalace
Instalace (libovolným způsobem) je automatická, takže stačí potvrzovat volby instalačního programu. Doporučuje se dočasně vypnout antivir. Po instalaci se ti na ploše objeví ikona Inventoru.

5) Aktivace licence
Při prvním spuštění Inventoru je potřeba aktivovat tvou licenci. K tomu budeš potřebovat buď tvé osobní sériové číslo (a produktový klíč) anebo tě licence vyzve k přihlášení tvým e-mailem a heslem (Autodesk ID).

A to je vše. Inventor ti teď bude fungovat i doma. Kdybys narazil(a) na nějaké problémy, neboj se zeptat zde v diskuzním fóru nebo na Facebooku - https://www.facebook.com/groups/cadstudenti/

Upravil Vladimír Michl - 03.pro.2018 v 08:23
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5040:VIPDůležité pokyny k instalaci a aktualizaci Inventoru na Win XP x64.
Tip 4270:VIPSnadné připojení dokumentu (katalog.listu) k sestavě Inventoru.
Tip 8089:Instalace Inventor 2012 na Windows Vista.
Tip 7871:Přenastavení výchozího pohledu krychle ViewCube.
Tip 4773:Nahrazení textů v projektu Revitu.
Tip 379:Jak nahradit splash-screen MAXe nebo VIZe svou vlastní animací?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,801 sekund.