Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 10918 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVýkres tvaru - stěny nad a pod deskou

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 106
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkres tvaru - stěny nad a pod deskou
    Zasláno: 12.bře.2021 v 11:02
Dobrý den,

řeším v práci takový problém. Výkresy tvaru kreslíme tak, že řežeme model pod deskou a díváme se nahoru. Stěny, které jsou v řezu mají šraf betonu a obrys tlustou plnou čarou. Stěny, které jdou z horního povrchu desky nahoru (stěny v pohledu), kreslíme s výplní šedou plnou šrafou a obrys čárkovanou šedivou. V současnosti musíme sepártně dělat dva výkresy, jeden s úrovní řezu pod deskou a druhý pro konstrukce jdoucí nahoru, který řeže nad deskou a zobrazuje defakto pouze stěny, které jdou z horního povrchu desky. Tyto dva pohledy potom v rozvržení přeložíme přes sebe jako dvě fólie, s tím, že pohled na konstrukce jdoucí nahorum, musí být v rozvžení jako první. Celé tohle šílenství je kvůli tomu, že konstrukce jdoucí z desky nahoru překrývají svou šrafurou (šedivá výplň) všechny konstrukce, které jsou v řezu pod deskou (šraf betonu).

Při hledání jednoduššího řešení jsem skončil na tom, že konstrukce nad deskou nepřekrývají konstrukce pod deskou poze v případě, že konstrukce pod deskou vyjmu (Ctrl+X) a vzápětí vložím zpět na místo (Ctrl+V).

Nastavení zobrazení modelu mám na drátový model a ve viditelnosti přepíšu stěny v pohledu na šedivou výplň. Zkoušel jsem jak šraf v pozadí tak v popředí. Bez úspěchu.

Pokud chápu chování Revitu správně, tak přednost v zobrazení mají novější elementy. Ale vnášet do rozsáhlého modelu závislost na čase vložení je nepraktické a potenciálně nebezpečné.

Teď jsem ještě zkusil jít na věc obráceně. Pokud stěny v pohledu překrývají stěny v řezu, tak otočím směr pohledu a budu se dívat směrem dolů, řez posunu nad desku a stěny v řezu přepíšu na šedivou výplň a stěny v pohledu přepíšu na šraf betonu a měl bych docílit požadovaného výsledku. Bohužel, šedivá výplň i v tomto případě překryla šrafuru betonu.

Nějak mi tohle chování není jasné. Že by celé pořadí zobrazení šrafů řídila časová poslouponst toho, kdy byl který element vytvořen?

Děkuju předem za všechny nápady


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53880/Screenshot_2021-03-11_190048_2021-03-11_19-02-15.png


červená: takto to má vypadat
modrá: stěna před úpravou ctrl+x a ctrl+v
nastavení zobrazení modelu: drátový model


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12168:Revit - šikmá deska s příčným spádem.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 2695:Jak vytvořit eliptickou stěnu v Architectural Desktopu?
Tip 4856:Revit - stěny s proměnnou tloušťkou.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 4808:Zakřivená stěna se zakřivenou horní hranou.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,445 sekund.