Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 12731 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutodesk fórum 07

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Stav: Offline
Bodů: 1904
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autodesk fórum 07
    Zasláno: 11.čer.2007 v 13:04
Nevím, jestli byl někdo z Vás 7.6. t.r. na AdF v Praze (poněvadž dle vizáže neznám nikoho z Vás...). Já tam byl, ale nesplnilo to mé očekávání - bylo to docela povrchní, všeobecné, "óda chvály Autodesku". V naprosté většině se to týkalo buď stavařských (cca. 75%) anebo strojírenských aplikací (cca. 30%). Na AutoCAD Workshop to bylo samozřejmě již dávno beznadějně "vyprodáno" (mohlo tam být 15 lidí - zaregistrovaných členů Autodesk Clubu, bylo třeba se předem zaregistrovat na netu), takže tam jsem se taky nedostal. Odpolední bloky probíhaly v English language, takže pro ty anglicky ne tak příliš zběhlých to byl pořádný oříšek. Zklamalo mne i to, že se mi tam přes veškerou snahu nepodařilo najít mezi nahlášenými "vystavovateli" Xanadu (poněvadž tam nebyla) - těšil jsem se, že si konečně prohodíme alespoň pár slov osobně... Tzv. "přestávka na oběd" byla slaboučké, velmi dietní občerstvení (chlebíčky, bábovečka, jablíčko...). K tomu to vedro (v kvádrech...) - no, zkusil jsem, viděl jsem, skončil jsem.
-FerTh-
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21434
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2007 v 13:21
Prodejci Autodesku (ani XANADU) na Autodesk Fóru nevystavují. Já i někteří mí kolegové jsme se ale na konferenci pohybovali a s několika z vás i setkali osobně.
Praktičtěji zaměřená ("výměna zkušeností") je spíše podzimní konference CADfórum.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2007 v 13:45
Autodesk Fórum je opravdu spíše "óda na Autodesk", ale některé ročníky se tam dají poslechnout zajímavé přednášky a někdy i informace jinde neslyšitelné. Bohužel, ale každý ročník trpí nějakým organizačním neduhem. Ze začátku to bylo s překlady příspěvků v EN. Letos byly přehozeny nějaké přednášky a jaksi se vytratil závěrečný čas na diskusi. To že po poslední přednášce se už nemáte čeho ani nepít, protože to aktivní pracovníci hotelu všechno uklidí v předstihu, není třeba zmiňovat. Také mě docela rozladili s tím, že se nedalo připojit na hotelové WiFi. Dříve to normálně šlo zdarma, ale letos již bylo nutno zakoupit voucher na recepci hotelu (ceny "veřejnosti" jsem raději nezjišťoval, neb mě odradili už ceny, které si musí doplatit hoteloví hosté!).

Stavební sekce byla letos obzvláště slabá. Paradoxně nejlepší přednáška byla ta poslední o 3ds max. Některé přednášky z řad uživatelů raději nebudu komentovat ... jen doufám, že ne všichni mají v přednášce tolik nepravd a omylů. Přednáška zákazníka se stadionem Slávie byla pěkná tematicky, ale škoda, že se to nepodařilo lépe přednést a vypíchnout některé věci. I tak patří přednášejícímu díky - není lehké tam stát a něco povídat.

Část přednášek je opravdu v angličtině, ale aktuálně tam již byla sluchátka s překladem i na profesních blocích. Mile mě překvapil počet přednášek u strojařů z řad uživatelů. Bohužel strojařská komunita je v tomto ohledu více aktivní, což je vidět i na CADFóru v Cerekvi ... ti stavaři jsou asi nějací stydliví a nechtějí mezi lidi nebo to je něčím jiným, ale nevím čím.

Ještě doplním k těm Workshopům. Toto je velmi příjemná a pozitivní věc celého Autodesk Fora, ale chtělo by to zapřemýšlet nad navýšením kapacity, ale myslím, že se narazí na základní problém s místem. Ohledně registrace jen poradím, že je prostě třeba zaregistrovat se co nejdříve po zveřejnění informace, že bude Autodesk Forum ... i tak ale není účast jistá, je prostě moc zájemců.

Upravil Petr Bláha - 11.čer.2007 v 13:50
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2007 v 14:05
Jo a vlastně ještě jedna věc ... celkem to asi píšeme na špatném fórum :-(. Zdejší CAD forum ani žádný dealer Autodesku nemám s Autodesk Forem nic společného, to je akce Autodesku a několika jeho partnerů. Chtělo by to napsat někam jinam, ale ono není bohužel moc kam :-(.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6187
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2007 v 22:21
Nu abych řekl pravdu, tak jsem váhal nad účastí minulý rok a hodně i ten letošní, neboť jsem ódu na produkty Autodesku tak trochu čekal.
 
"Obdivoval" jsem studenty (nechci říci přímo batůžkáře neboť ten jsem měl i já :), kteří se táhli přes 1/2 republiky a ani vlastně nevěděli proč. Já vydržel na první prezentačce s panem Švendou sedět 10 minut a pak jsem zbaběle prchl, ne že by nemluvil s nadšením atd., ale přeci jen grafy a vývoj akcií Autodesku k životu moc nepotřebuji.
 
Jel jsem na Autodesk fórum spíše kvůli workshopů a tak trochu i s malou nadějí, že potkám i někoho z fóra.
 
Podotýkám, že jsem se přihlašoval týden před začátkem Autodesk fóra a kapacita workshopů byla již plná, naštěstí po kontaktování paní Kožené mi bylo sděleno, že většnou se na workshopy nedostaví plný počet registríovaných lidí a kdyby nebylo místo u PC a kapacita salonku to umožňovala, tak není problém přidat židli. Měl jsme zájem o workshop AutoCADu 2008, Civilu a Revit na poslední 2 zmiňované jsme se dostal bez problému a dokonce jsme seděl u PC., AutoCAD jsem nestihl a mrzelo mě, že jej neopakují. Navíc docela chápu, proč to nechtějí dělat ve více lidech. Ono, když s emáte věnovat 15 lidem, kteří ten program třeba ani neviděli, tak je problém stihnout vše odpřednášet v daném čase.
 
Ta malá naděje se vyplnila jen z části, ale i tak jsem byl překvapen a moc potešen příjemným jednáním pana Michla a myslím, že jsme na workshopu Civilu zahlédl i pana Mantlíka, ale nejsem si úplně jist zda jej přiřadit k tomu z CAD Fóra.
 
S tou kvapností personálu hotelu Hilton mě taky zaskočili, odcházel jsem před 3 odpoledne a vše již bylo skoro sklizeno, naštěstí jsem měl pití ještě v batohu.
 
Co bych ještě vypíchl byla prezentace pana Čecha z COPLAN projekt a jejich realizace haly Slavia. Jinak musím souhlasit, že stavařská sekce programu až na výše zmíněné byla slabá, málo dotazů a občas jsem měl pocit, že tam stavaři ani nejsou.
 
Celkový dojem byl překvapivě pozitivní, ale možná je to tím, že jsme od toho tak moc nečekal.
 
PS: Toto je snad můj nejdelší příspěvekl na CAD Fóru, omluvte rposím překlepy typu jsme x jsem, před chvílí jsem přišel z práce.
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čer.2007 v 09:47
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Jel jsem na Autodesk fórum spíše kvůli workshopů a tak trochu i s malou nadějí, že potkám i někoho z fóra.

Tak to určitě, ale ono se to špatně podle těch nicků z fóra poznává ... osobně bych také rád některé pány a dámy poznal.

Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Navíc docela chápu, proč to nechtějí dělat ve více lidech. Ono, když s emáte věnovat 15 lidem, kteří ten program třeba ani neviděli, tak je problém stihnout vše odpřednášet v daném čase.

A v tom je myslím problém. Na tyhle workshopy by myslím neměli chodit lidé, co to v životě neviděli a pak třeba také neuvidí ... zbytečně zabírají místo těm, kterým by to dalo více a mají o to skutečný zájem.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2527
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čer.2007 v 13:00
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Nu abych řekl pravdu, tak jsem váhal nad účastí minulý rok a hodně i ten letošní, neboť jsem ódu na produkty Autodesku tak trochu čekal.
  
Podotýkám, že jsem se přihlašoval týden před začátkem Autodesk fóra a kapacita workshopů byla již plná, naštěstí po kontaktování paní Kožené mi bylo sděleno, že většnou se na workshopy nedostaví plný počet registríovaných lidí a kdyby nebylo místo u PC a kapacita salonku to umožňovala, tak není problém přidat židli. Měl jsme zájem o workshop AutoCADu 2008, Civilu a Revit na poslední 2 zmiňované jsme se dostal bez problému a dokonce jsme seděl u PC. 
Ta malá naděje se vyplnila jen z části, ale i tak jsem byl překvapen a moc potešen příjemným jednáním pana Michla a myslím, že jsme na workshopu Civilu zahlédl i pana Mantlíka, ale nejsem si úplně jist zda jej přiřadit k tomu z CAD Fóra.
  
Celkový dojem byl překvapivě pozitivní, ale možná je to tím, že jsme od toho tak moc nečekal.
 
Když už jste mne na tom Civilu viděl (pokud to byl ten dopolední) tak musím taky pár postřehů. Škoda, že jste se nepřihlásil ....
 
Co se týče "klasického" dopoledního pořadu (oslavné ódy, grafy, atdatd), tak toho jsem se jako Pražák v minulých letech  nezúčastňoval. Loni jsem si dovolil na toto téma pořadatele trošku rýpnout a navrhnul, aby byly workshopy i dopoledne, protože pro uživatele oslavné ody k ničemu nejsou. Zřejmě jsem nebyl sám, protože letos je zařadili i na dopoledne. A protože problémy s přihlašováním na workshopy znám, přihlásil jsem se hned první den (myslím, že někdy začátkem dubna) na acad i Civil hned ráno po sobě. Ještě večer 6.6 jsem se díval na rozvrh, kde to bylo tak, jak jsem chtěl. Při prezentaci mi ovšem tvrdili, že jsem přihlášen až na odpoledne. Nicméně jsem trval na svém rozvrhu a zůstal tam.
 
Je škoda, že workshop na acad byl jen jeden, přece jen je základem všech vertikálních aplikací a tam není čas se novinkami v samotném acadu zabývat. Škoda, že jste nezašel se podívat i na acad, notebooky byly sice zabrané, ale místo tam bylo ... A p. Hrazdíra umí vypíchnout a převést ty nezdůležitější novinky (podle mne především možnost nastavit pro každý výřez jiné vlastnosti hladin anebo nastavení textu tak, aby pro jakékoliv měřítko ve výkresovém prostoru měl stejnou výšku - zde se ale obávám posunu textu s ohledem na zarovnání)
 
K občerstvení se (vzhledem k figuře) nebudu vyjadřovat, ale s pitím to opravdu mohlo být lepší
 
Jinak tak spíš chodím kvůli různým "bombonkům", které se člověk jinde jen tak (kromě p. Michla ovšem) nedozví - většinou vyplývají z dotazů šťouravých zkušených uživatelů
 
J. Mantlík

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6187
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čer.2007 v 18:38
Původně odeslal(a) Petr Bláha Petr Bláha napsal(a):

Jel jsem na Autodesk fórum spíše kvůli workshopů a tak trochu i s malou nadějí, že potkám i někoho z fóra.
Holt škoda, že to tady někoho z nás nenapadlo dřív, mohli jsme se domluvit a hodit řeč u některého ze stolků. Snad příště nebo třeba na CAD Fóru.
Původně odeslal(a) Petr Bláha Petr Bláha napsal(a):

A v tom je myslím problém. Na tyhle workshopy by myslím neměli chodit lidé, co to v životě neviděli a pak třeba také neuvidí ... zbytečně zabírají místo těm, kterým by to dalo více a mají o to skutečný zájem.
Na jednu stranu to chápu, že když člověk nemá na školení, tak každá informace je dobrá, ale pak mi jeden pán trošku i lezl na nervy neboť jsem potřeboval objasnit některé věci v Revitu a díky němu jsme se nedostali ani do půlky. Místo toho aby byl čas na dotazy, tak pan Vyhnálek pomáhal hledat tomu pánu ikonky a položky příkazů v menu. Na druhou stranu asi jsem zaujatý neboť jsem svými dotazy asi taky ubral trošku času.
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Když už jste mne na tom Civilu viděl (pokud to byl ten dopolední) tak musím taky pár postřehů. Škoda, že jste se nepřihlásil ....
Ano byl jsem na tom dopoledním Civilu, seděl jsem téměř naproti Vás - vysoký, zelená košile s pruhy. Nebyl jsem si na 100% jist zda se trefím, neboť jsem moc dobře neviděl Vaši visačku a pak jsem na Vás již bohužel nenarazil.
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Je škoda, že workshop na acad byl jen jeden,....
Ojojoj, tak to mě moc mrzí, doufal, jsme že dají i jeden odpoledne, neboť jsme něco takového zahlédl v prvním rozpisu workshopů na autodeskclubu, holt jsem se spletl. Navíc trochu mě zaskočilo, že workshop začínal před samotnou registrací přihlášených.
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Jinak tak spíš chodím kvůli různým "bombonkům", které se člověk jinde jen tak (kromě p. Michla ovšem) nedozví - většinou vyplývají z dotazů šťouravých zkušených uživatelů
Tento rok jsem byl poprvé a bral to sportovně, příště (pokud práce nebo studium umožní) se zůčastním právě kvůli tomu co jste napsal, zkusím se dostat na více workshopů.


Upravil PepaR - 12.čer.2007 v 18:39
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7816:Kompatibilita aplikací Autodesk s Windows 7 SP1.
Tip 12589:Jak vyřešit zapomenuté heslo ve vašem Autodesk ID?
Tip 5382:Je Internet Explorer 7 kompatibilní s AutoCADem?
Tip 7104:VIPJak zprovoznit Inventor Tooling 2010 pod Windows 7?
Tip 10476:Proporcionální protažení, posun s protažením v AutoCADu.
Tip 5278:DWF Viewer nebo MapGuide viewer nezobrazuje menu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 2,156 sekund.