cyklický výběr - Shift+Space
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=10131
Datum vytištění: 10.čer.2026 v 10:36
Téma: cyklický výběr - Shift+Space
Odeslal: Rostislav Říha
Předmět: cyklický výběr - Shift+Space
Datum odeslání: 11.led.2010 v 02:46
DD, připadám si jako blbec, ale nejsem schopen vybrat - dělám to přesně, jak to v nápovědě píšou (najedu myší nad shluk věcí, zmáčknu Shift, pak mačkám mezerník, objekty se mi postupně vysvěcují...), ale neumím vybrat - jak potvrdím výběr, když už jsem spokojen? a´t mačkám, co mačkám (levé myšítko, mezerník bez shiftu, enter...) tak se mi buď nestane nic, nebo se zapne poslední příkaz...děkuju
------------- Rostislav Říha
|
Odpovědi:
Odeslal: Ivan Rybák
Datum odeslání: 11.led.2010 v 06:59
Pokud nepoužíváte CTRL+levé tlačítko pro výběr na 3D tělesech, zkuste si přepnout proměnnou [VAR]LEGACYCTRLPICK[/VAR] na 1. Cyklický výběr se po přepnutí provádí jako ve starších verzích (CTRL+levé tlačítko).
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 11.led.2010 v 11:06
Po zvýraznění jednoho z překrývajících se objektů by mělo stačit jen potvrdit výběr levým tlačítkem (bez pohybu myši). Podle mě je ale tento způsob silně nepřívětivý, Ctrl+výběr je přirozenější.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz emea.support.arkance.world)
|
Odeslal: Buba
Datum odeslání: 11.led.2010 v 11:29
Vladimír Michl napsal(a):
Podle mě je ale tento způsob silně nepřívětivý. |
Prečo? Ja to normálne používam. Celkom sa mi osvedčil spôsob označovania cez Shift+medzera. Cez Ctrl to dokonca napoznám.
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 11:31
|
To RR: Prečo potvrdzujete výber, keď už je to vybraté?
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 11:59
Buba napsal(a):
Podle mě je ale tento způsob silně nepřívětivý. |
Prečo? Ja to normálne používam. Celkom sa mi osvedčil spôsob označovania cez Shift+medzera. Cez Ctrl to dokonca napoznám. |
Jednak je to zkratka, která je dost krkolomná na jednu ruku, takže může být potřeba opustit myš, jednak je neintuitivní a nezapamatovatelná - žádná jiná aplikace nezpřesňuje výběr pomocí Shift+Mezera. To je zkratka tak pro textový editor (pevná mezera).
Prostě vybírám ukázáním myší, a když chci vybírat speciálně, kontrolovaně, stisknu si k tomu Ctrl - to působí logicky.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz emea.support.arkance.world)
|
Odeslal: Ivan Rybák
Datum odeslání: 11.led.2010 v 12:09
|
Naprosto souhlasím s panem Michlem.
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 12:31
|
UPS, to sme sa asi zle pochopili. Shift+medzera je nalistovanie objektu, ktorý sa prekrýva s iným.
Vy asi hovoríte o označovaní objektov po jednom cez Ctrl, ktoré sa dajú uchopiť.
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 12:33
|
Ináč, myš v AutoCADe neopúšťam. Pravá ruka myš, ľavá ruka klávesnica.
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 12:39
Po zvýraznění jednoho z překrývajících se objektů by mělo stačit jen potvrdit výběr levým tlačítkem (bez pohybu myši). Podle mě je ale tento způsob silně nepřívětivý, Ctrl+výběr je přirozenější. |
to mi prave nestaci - mozna mam mys nastavenou citlive, nebo neco spatne v cui (?co?), ale nefunguje mi to - proto ten post: klidne budu vybirat jinak, jen mi prosim presne napiste, co mam kde a jak nastavit - to pane Michlovo control se mi libi - co mam udelat proto, abych to tak mel?
Dekuji
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 12:51
Jak psal pan Rybák - [VAR]LEGACYCTRLPICK[/VAR].
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 13:00
|
Cez OPTIONS, záložka Selection, treba zaškrtnúť v Selection Preview obidve možnosti.
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 13:05
|
SELECTIONPREVIEW nastaviť na 1 alebo 3
|
Datum odeslání: 11.led.2010 v 13:11
Jak psal pan Rybák - [VAR]LEGACYCTRLPICK[/VAR]. |
dekuji obema - funguje, zatim dobry:-)