Vytisknout stránku | Zavřít okno

dvojfarebná čiara

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: Obecně o oboru CAD (CAx a BIM)
Popis fóra: Obecné otázky okolo CAx a BIM technologií, formáty, normy, správa, licence, sítě, CAD nástroje
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=10470
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 09:16

Téma: dvojfarebná čiara
Odeslal: Jakub6
Předmět: dvojfarebná čiara
Datum odeslání: 01.bře.2010 v 21:52

Dobrý deň,

mám jednu primitívnu otázku : viete mi niekto poradiť, ako najjednoduchšie, najrýchlejšie a najefektívnejšie môžem vytvoriť a následne používať dvojfarebnú čiaru? - ktorá by sa skladala z malých, rovnako dlhých čiar dvoch farieb. (ako napr. PE vedenie - uzemnenie v elektroinštalácii / čiže zelenožltú čiaru, pričom farby sa pravidelne striedajú po rovnakých dĺžkach).

Za odpoveď vopred ďakujem   

Odpovědi:
Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 01.bře.2010 v 22:00
takhle od stolu mne napadá nakreslit jí ručně kousek do legendy a tam popsat, že se ve výkrese zobrazuje třeba jako normální dashdot. myslím, že to Vámi sledované parametry (jednoduchost, rychlost, efektivita) naplňuje nedostižně.

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: Jakub6
Datum odeslání: 01.bře.2010 v 22:10

urcite je to moznost, ale praveze ja ju potrebujem v tom vykrese mat dvojfarebnu. Nemoze sa zobrazovat ako normalna a potom popisat v legende (v mojom pripade). 

Takze by som poziadal este o inu moznost, aj na ukor mojich sledovanych parametrov (rychlost, efektivita, jednoduchost)

Ďakujem

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 01.bře.2010 v 22:13
Podle mě je víc možností:
-dvě entity a vyhrát si s pořadím entit (jedna čára plná, druhá čárkovaná)
-multičára
-rozšířené funkce AutoCadu Map (lze "podbarvit čáru")

PS. zkuste se tomu v technickém výkrese vyhnout...

Odeslal: j.matel
Datum odeslání: 01.bře.2010 v 22:59
Dynamicky blok s vlastnostou ARRAY? Nebude to sice ciara, ale bude dvojfarebna. Vsetko v hladine "0", farby si das pre kazu ciarku ake potrebujes a ostatne (hrubka a pod.) sa bude preberat z nastavenia hladiny.

-------------
Ked budem vsetko vediet, prestanem sa pytat.

Odeslal: Brodek
Datum odeslání: 01.bře.2010 v 23:05
Poměrně jednoduše by na to šel vytvořit dynamický blok s akcí pole, ale to je vhodné tak pro rovnou čáru a použití by bylo dost krkolomné... 

Odeslal: j.matel
Datum odeslání: 02.bře.2010 v 00:30
Asi sa s tym bude treba pohrat, ale ak by ti to pomohlo: uploads/20100302_003203_2f.dwg" rel="nofollow - uploads/20100302_003203_2f.dwg

-------------
Ked budem vsetko vediet, prestanem sa pytat.

Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 02.bře.2010 v 08:29
Řeší to i bohužel http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=1819 - VIP TIP 1819

Vytisknout stránku | Zavřít okno