Vytisknout stránku | Zavřít okno

monitor pro Revit

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection a Building Design Suite, FormIt, Dynamo, BIM 360, Insight 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=10524
Datum vytištění: 09.kvě.2026 v 11:52

Téma: monitor pro Revit
Odeslal: ladistach
Předmět: monitor pro Revit
Datum odeslání: 10.bře.2010 v 10:52
Uvažuji o koupi nového monitoru pro aplikaci Revit (Autocad). Předpokládám nákup LCD 24-26" 16:9. Máte někdo zkušenosti do jaké míry jsou důležité parametry typu panelu IPS, PVA, LED podsvícení apod?
Omlouvám se, toto téma jsem původně umístil do jiného fóra.
Děkuji za názor.

Odpovědi:
Odeslal: mnementh
Datum odeslání: 10.bře.2010 v 10:54
Pro cad aplikace si myslim bohate staci monitory s TN panelem, ktere jsou vhodne kvuli rychlejsi casove odezve. Rozměr doporucuji 24" ale i na 20" se pracovat da. Ja si ted kupoval model od HP 24" s IPS panelem predevsim kvuli DTP praci a delam v nem i v revit. Myslim, ze rozdil je pouze v barevnosti. IPS panely produkuji vyraznejsi barvy, ale maji pomalejsi odezvu. Ale rychlou odezvu maji v cene, ktera je vyssi. Kdybych pracoval jen v revitu, asi bych si vybral TN monitor 24" s rychlosti 2ms. Myslim, ze se da bavit i o podsviceni a uhlech pohledu, pripadne vybavenosti, ale to si myslim ze uz je v tomto pripade jen tresinka na dortu. 

Datum odeslání: 10.bře.2010 v 11:46
Děkuji za zkušenost. Ještě by mě zajímal názor na použití formátu 16:9 - 16:10. Protože v levé části je pracovní plocha omezena záložkami, takže se domnívám, že širokoúhlý formát bude v tomto lepší. I když 24"W bude mít výšku cca jako můj současný 19". Ale asi už vyberu 26"...  

Odeslal: MichalM
Datum odeslání: 10.bře.2010 v 12:27
bez dlouhého rozmýšlení 16:10 - více pixelů na výšku, při úhlopříčce 24' - 26' se bavíme většinou o rozlišení 1920x1200 (16:9 má jen 1920x1080). S 26' budete mít "větší ikonky", ale víc informací na plochu nedostanete. Velikost uhlopříčky zvolte v závislosti, z jaké vzdálenosti se na monitor díváte.

Odeslal: koutnak
Datum odeslání: 10.bře.2010 v 22:03
Souhlas s MichalM. Brát jen 16:10. 26" 16:10 je díky většímu písmu/ikonám vhodný pro ty co by už už potřebovali na koukání na monitor brýle. Takhle to trochu oddálí :-).

-------------
Radim Koutňák

Datum odeslání: 11.bře.2010 v 08:37
Pánové děkuji za názor. 16:10 je užitečná rada - to mě nenapadlo, o 26" jsem uvažoval (vzhledem k věku) od začátku. Místo na stole mám.  

Vytisknout stránku | Zavřít okno