Výkresy potrubí - zahrnout osy
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=10612
Datum vytištění: 11.zář.2026 v 17:06
Téma: Výkresy potrubí - zahrnout osy
Odeslal: Cheff
Předmět: Výkresy potrubí - zahrnout osy
Datum odeslání: 24.bře.2010 v 16:17
Dobrý den, začínáme laškovat s potrubní nadstavbou - zrovna teď se snažím vytvořit nějaké výkresy. Někde by mělo být zahrnout osy (tedy pokud ve stromu kliknu na ipt s trasou a pr.tl. myši). Bohužel po kliknutí na zahrnout trasu na mě kašle a nic se nestane.
Není někde nějaký omezující faktor (třeba nějaké potvrzení / nastavení?), který toto určuje?
Původně mělo jít o výkres samotné trubky - tedy vložil jsem pouze sestavu trubky (nikoli sestavový soubor všech vedení). - V tom případě mi to osu většinou neudělá (ikdyž výjimky se najdou!). Když jsem, ale vložil soubor se všemi trasami a těm dal neviditelnost, tak mi osu promítl! - Co to má být!? - To jako kuli výkresu jedné trasy a zahrnutí os mám vkládat 400 trubek, které budou neviditelné?!
Zde jde o jednoduchou trasu a jeden výkres, ale výkresy trubek je to co nás živí. Tedy podnikat to u všech jednotlivých tras? Pak ty úpravy do kusovníku - to je přece blbost...
Na obrázku levá trasa se zahrnutými osamy je z celkové sestavy, pravá byla vložena samostatně a u té už se osy zahrnout nedaří. Horní obrázek
automatické osy a Izopohled je ruční osování.
|
|