Vytisknout stránku | Zavřít okno

Délka oblouku v náčrtu ...

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=10804
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 13:58

Téma: Délka oblouku v náčrtu ...
Odeslal: Lestr
Předmět: Délka oblouku v náčrtu ...
Datum odeslání: 22.dub.2010 v 10:27
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak v náčrtu zjistím pomocí kóty přesnou délku oblouku? Vím rádius oblouku a jeho délku ale nedokáži to v náčrtu nakreslit. Délka oblouku se mi totiž podaří zakotovat až ve výkrese. V náčrtu jsem žádnou pomocnou kótu oblouku nenašel. Děkuji za každou radu Wink

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Odpovědi:
Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 22.dub.2010 v 10:39
No ak viete dĺžku oblúka a rádius, tak potom viete aj uhol. Tak zakótujte uhol...

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 22.dub.2010 v 11:21
Máte to popsané v Příbuzném tipu.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 22.dub.2010 v 11:35
Nevím jak v novějších verzích, ale v Inv2008 ještě funkcí měření smyčky oblouk změřit nešel (ne jednoduše). Ale úplně primitivně pomocí měření vzdálenosti - kliknu si na krajní bod oblouku a následně na oblouk jako takový. Vzdálenost mi to ukáže nulovou, ale v parametru délka mi to ukáže požadovanou délku oblouku.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: Lestr
Datum odeslání: 22.dub.2010 v 15:41

Pápay - jasně, když vím délku oblouku a i rádius tak taky vím úhel který však musím buďto vypočítat a nebo nevím ! Prostě si v náčrtu udělám oblouk o požadovaném rádiusu ale pak ikdyž vím délku oblouku prostě toto nezakótuju !! Oto mi jde. Nechci počítat bokem každý úhel oblouku když jich mám třeba 100ks sice o stejném rádiusu ale jiné délce oblouku. a měření mi jen ukáže kolik oblouk má,ale tím přeci nedokážu přesně určit tu požadovanou délku .......

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Odeslal: mimo0912
Datum odeslání: 01.kvě.2010 v 00:11
Neviem aké vypočty bokom. Veď priamo vyjadrim veľkosť uhla pomocou vzorca v závislosti na dlžke oblúka a rádiuse. Ináč súhlasím s tým, že by sa dĺžka oblúka mala dať zakótovať aj v náčrte.

Vytisknout stránku | Zavřít okno