Vytisknout stránku | Zavřít okno

Klasické rozhrani nebo pásy karet ?

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11011
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 19:47

Téma: Klasické rozhrani nebo pásy karet ?
Odeslal: IvoBe
Předmět: Klasické rozhrani nebo pásy karet ?
Datum odeslání: 28.kvě.2010 v 08:26
Jsem konzervativní stařec a prakticky okamžitě po instalaci 2011 jsem nastavil staré uživatelské rozhraní. Můžete se prosím podělit se zkušenostmi s pásy karet ? V MS Office 2007 jsem je nikdy nevstřebal. Na druhou stranu mi vrtá v hlavě, jestli v tom není opravdu něco přínosného...

-------------
Ivo Bešťák

Odpovědi:
Odeslal: Miko
Datum odeslání: 28.kvě.2010 v 10:06

Zdravím a mám jeden dotaz pro znalce. Zatím totiž používám starší verzi Inventoru s klasickým rozhraním, které mám výrazně upravené pro svoje potřeby. Je možné v novém rozhraní také upravovat nabídky podle sebe a tvořit si vlastní nabídky? Pokud to nelze, tak potom opravdu také nevidím, stejně jako u Officů 2007,  nějaký podstatný přínos.

-------------
Autodesk Inventor 2014

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 28.kvě.2010 v 11:02
Ano, příkazy v ribbonu lze upravovat (uživatelsky i přes API).

Ribbon v AutoCADu nebo Inventoru je funkčně dost odlišný od ribbonu v MS Office 2007 - dovoluje podstatně širší možnosti úprav obsahu i vzhledu.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 31.kvě.2010 v 17:50
Z vlastní zkušenosti - po dlouhé době váhání jsem neochotně Ribbon zkusil a nadále v něm pracuji (cca 6 měsíců), ale i tak nejsem úplně přesvědčen o jeho funkčnosti. - Hlavní co mě při práci rozčiluje je rychlost odezvy při přepnutí panelu - první přepnutí mu zabere minimálně 2 vteřiny né-li déle (z modelu -> správa) postupně se to sice zlepšuje, ale i tak... Pokud potřebuju jen 2x kliknout... 
Další co se mi nedaří nastavit je výchozí nastavení panelu ve výkresu (měl jsem nastavení "poznámka" a teď vždy naběhnu do "pohled"...)

Odeslal: ssmiga
Datum odeslání: 18.čer.2010 v 06:11
Po počáteční nedůvěře jsem si velmi rychle zvykl a nemám s pásy karet nejmenší problém. Na druhé straně však také nepociťuji nějaké výraznější zlepšení oproti "klasice".

Odeslal: Laďa2
Datum odeslání: 20.čvc.2010 v 03:28
Pro IvoBe:
žádost v SZ. Děkuji.

Vytisknout stránku | Zavřít okno