Vytisknout stránku | Zavřít okno

Numerická klávesnica

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: CAD hardware
Popis fóra: Otázky hardware, PC, pracovní stanice, grafické karty, plotry, 3D tiskárny a periferní zařízení, 3D myši, skenery a tiskárny, výrobci HW (HP, Dell, IBM...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11036
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 12:52

Téma: Numerická klávesnica
Odeslal: wili
Předmět: Numerická klávesnica
Datum odeslání: 02.čer.2010 v 10:34
Chcem sa podeliť o skúsenosť.
Nemám 3D myš a preto pri práci je pravá ruka na myši a ľavý ukazovák F4 a malíček Esc (základná poloha rúk).Takmer všetko obsluhuje pravá ruka ( myš, zadávanie číselných hodnot, enter...),a ľavá len pomáha pri písaní textu. Skúsil som to zmeniť a kúpil som si malú numerickú klávesnicu k notebookom, ktorú som umiestnil na ľavú stranu klávesnice. Takže teraz pravá ruka obsluhuje myš - náčrt, vysunutie kóty, ľavá zadá číselnú hodnotu, enter, pravá určí väzbu, ľavá hodnota, enter .....Chce to možno trochu cviku do ľavej ruky, no zakrátko som si zvykol a je to určite lepšie. Ešte keby tá numerická klávesnica mala F4 a Esc  - radosť žiť Smile

Odpovědi:
Odeslal: looper32
Datum odeslání: 02.čer.2010 v 10:56
No byl sem na přednášce k novému inventoru. A Adeon dělá první prototypy něčeho jako numerická klávesnice a časem to dá prý do oběhu.  jedná se o to že tam budou číslice plus nejpoužívanější rychlé klávesy (čára,vysunuti, zaobleni, zkoseni,nacrt.....) a prej to daji kolem 500Kč to si myslim ze bude to prave pro druhou ruku ;)

A jinak mam 3D mysku a je to celkem fajn jde o zvyk.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 02.čer.2010 v 12:56
Když si pořídíte 5tlačítkovou myš, tak na boční tlačítka můžete nastavit F4 a Esc a levou rukou máte úplně volnou (třeba na psaní čísel - ale na to pak zase nepotřebujete speciální numerickou klávesnici).
Jenom pozor - ne všechny 5tl. myšky umějí F4 (já mám Intellimouse a tam je volba "keystroke" přes kterou jde F4 nastavit).

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: wili
Datum odeslání: 02.čer.2010 v 13:10
5-tlačítkovú myš mám, no bohužiaľ F4 nezvládne 

Odeslal: jan.drahovzal
Datum odeslání: 02.čer.2010 v 23:53

nastavit stisk kláves na tlačítko myši umí i třeba hotkeyp, kdyby to neuměl obslužný sw k myši:

http://petr.lastovicka.sweb.cz/ostatni.html

je to česky, do políčka napravo nahoře klik příslišným tlačítkem, do příkazu makro a do parametru\Esc nebo \f4.

U A4tech x710 mi to jede ok, u BT myši trust mi to neumožní nastavit obě tlačítka, protože i když přemapuju jen jedno, začne to brát pro obě, chce to zkusit.

Vytisknout stránku | Zavřít okno