Vytisknout stránku | Zavřít okno

Inventor Studio-nastavení rendrování

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11047
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 21:49

Téma: Inventor Studio-nastavení rendrování
Odeslal: VencaCZ
Předmět: Inventor Studio-nastavení rendrování
Datum odeslání: 03.čer.2010 v 10:30
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 12">< name="Originator" content="Microsoft Word 12">

Dobrý den, chtěl bych se zaptat jak docílím v Inventor Studiu při rendrování kvalitního videa. To by bylo takové, které by se přehrávalo plynule aniž by byly vydět skoky mezi jednotlivými obrázky a zárověň by nebyly vydět (zejména u hran) kostičky.

Totiž setkal jsem se s tímto problémem:

Aby nebyly vidět na hranách kostičky není zas takový problém zvětším rozlišení a zvíším vyhlazovaní, ale samotný problém nastáva při nastavení rychlosti snímků. Předpokládal jsem že větší rychlost snímků=více snímků za sekundu což znamená plynulý přechod.  Ale u mé animace která má v časové ose 84 sekund při např. max rychlosti snímku (60) se výsledné video mnohonásobně protáhlo na několik desítek minut (a stále byly vidět přechody mezi obrázky). Ani se mi nepodařilo (když nepočítam nastavení jednoho snímku) aby mi animace o celkovém čase 84 sekund jako vyrendrované video skutečně odpovídala 84 sekundám.  

Odpovědi:
Odeslal: flesar
Datum odeslání: 03.čer.2010 v 12:25
Pro plynulé zobrazení videa by mělo postačovat 25 snímků za vteřinu. Já jsem video řešil mimo Inventor. Z Inventor studia jsem nechal uložit samostatné obrázky v požadované frekvenci a ty jsem pak spojil do video souboru. Řekl bych že postupné ukládání obrázků na disk má menší nároky na paměť a můžete si celou animaci rozdělit do několik menších časových úseků.

Vytisknout stránku | Zavřít okno