Vytisknout stránku | Zavřít okno

Spracovanie STL súborov

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Ostatní CAD/CAM/PDM a GIS
Název fóra: Ostatní strojařské CADy
Popis fóra: Non-Autodesk CAD aplikace pro strojírenství a elektro - 2D, 3D
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11219
Datum vytištění: 05.čer.2026 v 02:41

Téma: Spracovanie STL súborov
Odeslal: Night Hunter
Předmět: Spracovanie STL súborov
Datum odeslání: 13.čvc.2010 v 13:57
Potreboval by som poradit nejaky softvae v ktorom dokažem spracovať STL data niele n ich čítať 
niečo take v čom sa daju k nim dalej domodelovať nejake plochy opopravovať nejake chybičky a a tak 
za kažú radu budem vdačný 

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 13.čvc.2010 v 14:46
Kdysi jsem pracoval se sw Tracesurf (tuším, že jsme to měli od fy Renishaw), což je odlehčená verze nějakého sw od Delcamu (?snad PowerShape - už je to pár let a nepamatuji si; možná, že se jednalo o CopyCAD - zkuste to konzultovat s nimi). Dalo se s tím dělat, ale moc pohodlné to nebylo.
Ale neumí stl Rhinoceros?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 15.čvc.2010 v 15:27
no umí ale ja potrebujem upraviť data v tomto formate tak raz dva krat do roka  a kupvat koli tomu rina .... to mi asi neprejde
pripadne by my pomohla aj nejaka jednoducha aplkacia ktora s tich STL spravi plochy do IGES alebo niečoho takeho  

Datum odeslání: 15.čvc.2010 v 16:30
Tak to je nedorozumnění. Myslel jsem, že hledáte profesionální sw (z těch, které jsem zmiňoval je Rhino ještě zdaleka nejlevnější). Žádný free program z této oblasti jsem nezkoušel, ale bojím se, že i když něco najdete, moc s tím nenaděláte. Jak jsem zmínil, ani s těmito profesionálními programy se nedělalo bůhvíjak dobře. Ale pochopitelně záleží, co na tom budete dělat.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.

Datum odeslání: 15.čvc.2010 v 16:33
Jinak - při tak malé potřebě zmiňovaných úprav by se vám snad vyplatilo nechat si to od někoho udělat zakázkově, ne?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.

Datum odeslání: 16.čvc.2010 v 08:49
no problem je v tom že ked to potrebujeme tak spravidla za jeden dva dni a tieto zmeny sa este upravuju za pochodu takže zakza timto odpada ale našiel som nejake free rinoceros na 25 uložení takže toto by malo zatial stačit  terz už len objavit k tomu nejaky manual :-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno