Vytisknout stránku | Zavřít okno

prenos geometrie vcetne klopeni

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11413
Datum vytištění: 10.čer.2026 v 10:36

Téma: prenos geometrie vcetne klopeni
Odeslal: v.klazar
Předmět: prenos geometrie vcetne klopeni
Datum odeslání: 26.srp.2010 v 13:37
Dobry den, existuje nejaka jednoducha metoda prenosu geometrie mezi vykresy? pres land XML to vypada dobre, ale treba klopeni to vubec nebere v uvahu... prostym kopirovanim to ma nejake problemy se styly atp. pro prenos klopeni pres excel jsem u 2011 nenasel analogii.
dekuji za prip inspiraci

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 26.srp.2010 v 14:09
Dobrý den,
přesně jak píšete, geometrie trasy (směrovka, niveleta atd) přes LandXML. Zde bohužel není obsaženo klopení. To musíte přenést zvášť přes Excel viz můj starší článek na http://www.civil3d.cz/2010/02/pekelne-klopeni-vozovky.html" rel="nofollow - blogu . Ještě lze použít datové zkratky pro sdílení geometrie.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 26.srp.2010 v 14:13
klopeni jsem nejako nedokazal odtamtud zkopirovat do schranky, tabulka vypada jinak nez v 2010... datove zkratky prave zkousim, ale nedari se mi dostat profily pod spravnou trasu...

Datum odeslání: 26.srp.2010 v 14:16
a jeste trosku neinformovany dotaz - jaky je rozdil mezi vytvorit referenci a podporovat?
EDIT: vyreseno pres datove zkratky, jen jsem mel problem s kombinaci reference a podporovat...
diky...

Datum odeslání: 26.srp.2010 v 14:24
Máte pravdu, tady si s tím překladem moc hlavu nelámali.

Vytvořit referenci - připojí objekt datové zkratky např. trasu s tím, že zůstabe zachována vazba na původní výkres

Podporovat - znamená natvrdo vložit objekt datové zkratky bez vazby na původní výkres

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 26.srp.2010 v 14:33
Dekuji, uz je to jasne... snad jsem to uz vyresil... dekuji...

Datum odeslání: 27.srp.2010 v 09:45
jeste u zobr. klopeni v podelnem profilu se mi misto hodnot sklonu zobrazuji otazniky. tabulkovy vypis vypada v poradku a spravne vyplnen s rovnou korunou, konci a zacatky klopeni a schema je take ok. dela to jak v puvodnim vykresu, tak u noveho, kam je xrefnut pomoci dat. zkratek. da se nejak vyresit?
diky

Datum odeslání: 27.srp.2010 v 09:54
Prosím, pošlete výkres. Klopení mě moc zajímá. Díky

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 27.srp.2010 v 11:19
Pro ostatní, došlo ke změně proměnných v datovém proužku klopení. Proměnná Příčný sklon - na povrch musí být vyměněna za ...mimo povrch. Úpravu provedu v Xanadu silniční šabloně a vystavím jí na VIP jako verze 3.

-------------
Martin Folber

Vytisknout stránku | Zavřít okno