Vytisknout stránku | Zavřít okno

zobrazení čar

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11608
Datum vytištění: 21.dub.2026 v 06:07

Téma: zobrazení čar
Odeslal: Skocovsky
Předmět: zobrazení čar
Datum odeslání: 01.říj.2010 v 16:40
zdravím vás

Chtěl jsem se zeptat. V AutoCadu když nakreslím například kružnici, tak někdy její obrysy nejsou ohraničeny čistým obloukem, ale např. mnohouhelníkem. Prosím nevíte někdo, jak se nastavuje, aby se mi nezobrazoval mnohouhelník, ale opravku kružnice ? Vím, že je to dané měřítkem, ale kde to mam najít a jak si udělat nastavení. Děkuji Skočovský

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 01.říj.2010 v 16:43
Zvyšte si hodnotu jemnosti zobrazení v příkazu [CMD]ROZLIŠ[/CMD].

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 04.říj.2010 v 13:13
Po zadaní _REGENALL sa prekreslí na čistú kružnicu.

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 04.říj.2010 v 20:57
Většinou stačí [CMD]REGEN[/CMD] (_REGEN).  [CMD]REGENV[/CMD] (_REGENALL) je pro regeneraci jak aktuálního prostoru (model/výkres) tak i pro všechny viditelné výřezy. Tenhle příkaz používám pouze v rozvržení.

Jinak k té kružnici. Prostě zregenerujte obraz a zvykněte si na mnohoúhelníky. Pokud to bude neúnosné, regenerujte. Na papír se vždy vykreslí kružnice. AutoCad to tak prostě dělá.

Osobně si myslím, že v době výkonu dnešních počítačů je to přežitek, ale prostě je to tak.

Datum odeslání: 05.říj.2010 v 08:17
Já děkuji za odpovědi, už si zvykám. Skočovský

Datum odeslání: 05.říj.2010 v 08:18
Já děkuji za odpovědi, na mnohouhelníky už si zvykám :o). Skočovský

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 05.říj.2010 v 10:57
Ešte môžte využiť pre regeneráciu klávesovú skratku. V anglickom Autocade je preddefinovaná REA (_REGENALL), RE (_REGEN)
Prípadne si vytvorte vlastnú.

Odeslal: jirka.h
Datum odeslání: 06.říj.2010 v 07:41
Proč si zvykat, odpověď tu už je - proměnnou Rozliš bych nastavil alespoň na 2000 a whiparc na 1. Žádný regen není potřeba.

Vytisknout stránku | Zavřít okno