Vytisknout stránku | Zavřít okno

automaticke cislovanie

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11767
Datum vytištění: 16.kvě.2025 v 07:56

Téma: automaticke cislovanie
Odeslal: xirob
Předmět: automaticke cislovanie
Datum odeslání: 02.lis.2010 v 12:55
caute

rad by som sa opytal na jednu vec, ktroa by mi velmi pomohla ak by sa to tak dalo spravit.

v jednom dwg-cku mam napr. 10 rozvrzeni a v kazdom z nich peciatku ktora je urobena ako definovany atribut.kazda ta peciatka tam ma samozrejme cislo vykresu od jedna az poten desitaty. no a otazka znie ci sa da nejako spravit aby ked premiestim rozvrzenie na ine miesto napr. piate namiesto druheho aby mi automaticky hodilo cislo podla poradia v ktorom sa nachadza ?

za pomoc dakujem.

Odpovědi:
Odeslal: Buba
Datum odeslání: 02.lis.2010 v 13:02
Máte dve možnosti, obidve sú odvodené z použitia automatických polí:
1. Použijete správcu sady listov (z helpu to rýchlo pochopíte)
alebo
2. Nazvete rozvrženie ako číslo listu a do pečiatky vložíte hodnotu ctab
Prípadne ma ešte napadá diesel výraz s podmienkou v závislosti podľa názvu v premennej ctab.

Odeslal: xirob
Datum odeslání: 02.lis.2010 v 13:33
no skusam to teda a volako mi to nejde..a neviem ci to pojde takto...
neviem ci sme sa spravne pochopili..ide mi hlavne o to ze mam dajme tomu 10 rozvrzeni. na ktroych su pekne peciatky od 1 po 10 podla poradia. a teraz si vytvorim nove rozvrzenie a chcem ho dat na druhu poziciu. dam ho na druhu poziciu aj cislo mu dam 2 na paciatku ale potom musim setky ostatne peciatky co su za tymto rozvrzenim rucne prepisovat..

Vytisknout stránku | Zavřít okno