Vytisknout stránku | Zavřít okno

Topologie - text jako centroid

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11870
Datum vytištění: 29.čer.2026 v 21:18

Téma: Topologie - text jako centroid
Odeslal: LCerny
Předmět: Topologie - text jako centroid
Datum odeslání: 24.lis.2010 v 14:35
Dobrý den, mám polygonovou topologii a uvnitř každého polygonu MText. Dají se nějak z těchto obyčejných textů vytvořit centroidy s obsahem původního textu v OD? Potřebuju udělat překryv dvou topologií tak, aby výsledkem byly názvy překrytých polygonů.

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 25.lis.2010 v 16:38
Čau Lukáši,
Nevím, jestli je to přesně, co jsi chtěl, ale lze třeba toto:

1) MTexty zkonvertuju na texty
2) Vytvořím novou polygonovou topologii (z hran)
3) Jako centroidy použiju ty texty
4) Výslednou topologii vyexportuju do SDF (MAPEXPORT) pouze jako polygonu a do atributové části přidám "Obsah textu"...

Výsledkem je SDF, kde každý polygon obsahuje data z toho textu. Pak už si s tím můžeš dělat, co je třeba. Na anylýzy překryvu bych to raději nechal ve FDO. Lépe se s tím pracuje. Je to trochu přes koleno, ale mělo by to jít.

Wink

-------------
Martin Folber

Odeslal: LCerny
Datum odeslání: 26.lis.2010 v 10:48
Já mám právě problém s těma textama. Jsou to MTexty o dvou řádcích. Já to rozkládám na obyčejný text a pak mi to píše víc centroidů při tvorbě topologie. Dá se ten text převést nějak jinak nebo přes nějaký speciální znak nahradit zalomení řádku za nic a vytvořit jednořádkový text?

Datum odeslání: 26.lis.2010 v 11:43
Ahoj Lukáši,
a šlo by použít tu konverzi text na mtext v Express tools? Rozlož to na obyč texty a pak si to nech spojit tím příkazem TXT2MTXT. Problém je, ten spojený MText musíš dostat na jeden řádek, aby to šlo znovu rozložit na text. Budu ještě hledat.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 07.pro.2010 v 23:11
Ahoj Lukáši,
tak jsme to měli celou dobu před očima. Použij naši utilitku srxTEXT a nahraď \\P třeba za mezeru. A udělá to jednořádkové MTEXTY.

-------------
Martin Folber

Vytisknout stránku | Zavřít okno