Vytisknout stránku | Zavřít okno

Závity v sestavách - Inventor 2009

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=11974
Datum vytištění: 24.čvc.2026 v 22:23

Téma: Závity v sestavách - Inventor 2009
Odeslal: milan.piko
Předmět: Závity v sestavách - Inventor 2009
Datum odeslání: 16.pro.2010 v 06:14
Zdravím všechny! Může mi,prosím, někdo poradit, jak vytvořím vnější závit v sestavě? Konkrétně se jedná o hřídel složenou z několika dílců (polotovarů) a finální obrábění je až v sestavě. S jinými operacemi není problém, ale na jednoduché vytvoření závitu jsem nepřišel....Díky moc, Milan.

Odpovědi:
Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 16.pro.2010 v 06:34
Nevím jak je to u nové verze (2011), ale 2009 to neumí. Musíte to ošálit, buď si závit udělat ručně jako náčrt na výkrese, nebo si udělat duplikát svař. dílu a na něm ten závit udělat před tím, než to vložíte do svař. sestavy. Bohužel... V americe se takové součástky zřejmě nevyrábí, nebo že by na to vývojáři zapomněli? Ale češi si poradí, ne? Smile

-------------
Martin Rebenda

Odeslal: milan.piko
Datum odeslání: 16.pro.2010 v 07:23
Děkuji za odpověď, já to určitě nějak ošálím, ale dost mě to překvapuje, že takový základní strojní prvek nelze při opracování v sestavě vytvořit.Myslel jsem, že jenom nevím jak na to. V americe se závity strojně nevyrábí, protože Chuck Norris dokáže zašroubovat matici i bez závitu!! Wink

Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 16.pro.2010 v 07:25

Tak na to bych asi nepřišel... To bude tím Norrisem!!! Clap

-------------
Martin Rebenda

Vytisknout stránku | Zavřít okno