Vytisknout stránku | Zavřít okno

Pořadí vykreslování hladin

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12050
Datum vytištění: 03.čvc.2026 v 02:00

Téma: Pořadí vykreslování hladin
Odeslal: Veraa
Předmět: Pořadí vykreslování hladin
Datum odeslání: 06.led.2011 v 16:41
Dobrý den,
ve výkrese mám nastaveno pořadí vykreslování hladin pomocí Správce zobrazení. Přesto se jednotlivé hladiny vykreslují jak se jim zlíbí....
Opomněla jsem někde něco nastavit, nebo se jedná o šotka Ermm ?
Zkusila jsem i variantu, že jsem vybrala data jedné hladiny a před Pořadí vykreslování tuto přesunula dospod - no pomohlo to, ale jakmile jsem změnila velikost výřezu či znovu otevřela daný výkres, tak to bylo zase rozhozené.....
Dík, V.

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 06.led.2011 v 19:56
Dobrý den,
můžete upřesnit, které aplikace se ten problém přesně týká?

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 07.led.2011 v 08:34
jedná se o Civil 3D 2009

Datum odeslání: 07.led.2011 v 09:31
Dobrý den,
jestli máte ve výkrese více výřezů, objevily se i u ostatních uživatelů podobné problémy.

-------------
Martin Folber

Odeslal: artap
Datum odeslání: 07.led.2011 v 14:26
Já jsem také řešil "asi" podobný případ v AutoCAD MAP. Nakonec jsem použil oblíbený panel nástrojů POŘADÍ, v kterém jsem si definoval co bude vespod a co nahoře, popřípadě co nad čím, nebo co pod čím ... zní to asi hrozně, ale je to řešení ...

-------------
Petr Pátra

Datum odeslání: 07.led.2011 v 16:20
Tak k této variantě už jsem taky přistoupila, bohužel ve výkrese mám opravdu dost vrstev, takže by to bylo hodně pracné, jen jsem to vyzkoušela u dvou vrstev - té nejspodnější a té úplně nahoře - a výsledek - na první pohled ok, pak jsem ale zazoomovala, popř. uložila výkres a byla jsem tam kde na začátku.....Hug
nejhorší je, že se mi ta spodní vrstva cpe pořád nahoru a zakrývá mi jiné věci, například popisy...Cry
třeba se ale stane zázrak a když to po víkendu zapnu, tak to bude fungovat jak má ....

Datum odeslání: 07.led.2011 v 17:17
Necháváte pokaždé regenerovat? Jak jsou hladiny vytvořené, z DWG entit nebo přes FDO?

-------------
Martin Folber

Odeslal: artap
Datum odeslání: 07.led.2011 v 20:48
Dá se také za pomocí systémové proměnné DRAWORDERCTL, která se používá k řízení výchozího zobrazení překrývajících se objektů. Příkaz TEXTNAHORU přenese veškerý text a kóty ve výkresu do popředí před ostatní objekty.

-------------
Petr Pátra

Vytisknout stránku | Zavřít okno