Vytisknout stránku | Zavřít okno

ohnutí profilu I

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12095
Datum vytištění: 18.čer.2026 v 09:05

Téma: ohnutí profilu I
Odeslal: kalexar
Předmět: ohnutí profilu I
Datum odeslání: 13.led.2011 v 20:22

Potřeboval bych udělat profil I 160/80 v rádiusu 4800 mm . Jde to udělat že si z pole komponentů vložim požadovaný profil, vložím , otevřu a smažu VYTAŽĚNÍ.  V náčrtu si udělám křivku tažení a vytáhnu si profil. Jenže když to pak vložím do  ANALÝZY RÁMOVÝCH KONSTRUKCÍ tak mi to neveme protože to není profil. Takže jediná možnost je vložit ofíko profil jako na začatku a přes nějaký příkaz a nebo nějaký kouzlo ho naohýbat do rádiusu. Umíte to někdo ??

Děkuju

Odpovědi:
Odeslal: flesar
Datum odeslání: 13.led.2011 v 20:31
Inventor disponuje funkcí Ohnout součást. Ale řekl bych že až od verze 2008.

Datum odeslání: 13.led.2011 v 20:44
Ta funkce funguje , ale nastal problém v té analýze ram. konstrukcí. Tam mi to bere stále jako rovný nosník. Neva, použiju na to jen pevnostní analýzu. Jinak dík moc. Měl jsem to před ocima :D. Velý dík

Odeslal: Peter M.
Datum odeslání: 20.led.2011 v 11:27
Generatorem Nosne konstrukce mi to bez problemu vytvorilo ohnute "I"primo z knihovny...

-------------
Peter M.

Datum odeslání: 20.led.2011 v 15:45

a když to pak vložíš do analýzy nosných konstrukcí tak ti to vygeneruje jako rovný nosník a nebo taky jako ohlý ?? protože já to ohnu . ale v analýze mi to pak neveme v ohlém stavu ..

Původně odeslal(a) Peter M. Peter M. napsal(a):

Generatorem Nosne konstrukce mi to bez problemu vytvorilo ohnute "I"primo z knihovny...

Vytisknout stránku | Zavřít okno