Šíťový model
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12402
Datum vytištění: 24.dub.2026 v 05:29
Téma: Šíťový model
Odeslal: Kabany
Předmět: Šíťový model
Datum odeslání: 03.bře.2011 v 23:28
Zdravím, nevíte jak v inventoru můžu vytvořit síťový model součásti - tj. model by neměl žádnou tloušťu respektive nulovou (byl by tvořen jen plochami), pak bych ho importoval do Ansysu a až zde tloušťky zadal.
Díky za pomoc
|
Odpovědi:
Odeslal: flesar
Datum odeslání: 04.bře.2011 v 06:51
Postup prací je podobný jako u objemového modelování. Při vytváření většiny prvků si můžete zvolit jestli chcete vytvořit objem nebo jen vnější plochu. Pokud máte objemový model hotový, můžete ho převést do Konstrukce a zde převést na plochy.
|
Datum odeslání: 04.bře.2011 v 07:16
Modelování ploch při vytváření prvku

Kopírování modelu do Konstrukce

Oba způsoby je možné i kombinovat. Některé funkce pro úpravu ploch modelu (Odstranit plochu, Sešít, ...) jsou dostupné i v běžné nabídce součásti.
|
Datum odeslání: 05.bře.2011 v 18:17
|
Díky za pomoc, moc mi to pomohlo
|
Datum odeslání: 03.kvě.2011 v 08:49
Dobrý den, ještě bych měl dotaz ohledně tvoření síťového modelu plechu v inventoru. Nemůžu přijít na to, jak vytvořím pouze samostatnou plochu bez přilehlých ploch respektive potřebuji plochu o nulové tloušťce.
Děkuji za radu
|
Datum odeslání: 03.kvě.2011 v 08:56
Když by nepomohlo nic jiného, měly by jít alespoň ručně Odstranit plochy v prvcích součásti. Tím ovšem přijdete o rozvin.
|
Datum odeslání: 03.kvě.2011 v 09:24
|
Díky, už se mi to podařilo. Odstraňoval jsem totiž plochy v síťovém modelu nikoliv na tělese.
|
|