Vytisknout stránku | Zavřít okno

Mosty a tunely - bilance zemních prací

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12467
Datum vytištění: 25.srp.2026 v 01:01

Téma: Mosty a tunely - bilance zemních prací
Odeslal: MatB
Předmět: Mosty a tunely - bilance zemních prací
Datum odeslání: 13.bře.2011 v 15:28

Dobrý den.

Chtěl bych zeptat, zda lze v CIVILU vymodelovat koridor s tunely a mosty tak, aby se výkopy z tunelů započítavaly v bilanci zemních prací a tím pádem se projevily i v hmotnici.

Děkuji

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 13.bře.2011 v 20:25
Dobrý den,
pokud budete dělat tunel přes koridor a správně nadefinujete vzorový příčný řez včetně správného nakódování hran (horní a spodní povrch...), Civil 3D pak spočítá kubatury z rozdílu obou povrchů. Takže možné to je...Pozor na úplné svislice.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 13.bře.2011 v 21:15

Děkuji, to je skvělá zpráva že to lze, ale bohužel jsem ještě nikdy podobný vzorový příčný řez nedefinoval a jsem lehce ztracen a v nápovědě CIVILu jsem také nic nenašel a na internetu také ne. Tak bych se Vás chtěl zeptat, zda náhodou nevíte, jestli někde neni nějaký návod, jak podobný vzorový příčný řez nadefinovat.

Děkuji

Datum odeslání: 13.bře.2011 v 21:26
Zkuste něco na tento http://edgeofwedge.com/roads.php?p=84&more=1&c=1&tb=1&pb=1#more84" rel="nofollow - způsob .

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 13.bře.2011 v 21:28
Děkuji za rady a tipy

Datum odeslání: 14.bře.2011 v 22:56

Dobry den.

Dnes jsem se pokusil zacit modelovat sestavu tunelu, ale driv nez jsem zacal, tak jsem uvizl na problemech s instalaci  nahledu aplikace pro tvoreni podsestav z AutoCAD LABS.... Tak bych se chtel zeptat, zda je treba si nainstalovat tuto aplikaci nebo zda CIVIL ma jiz v sobe nainstalovany editor sestav a jak se do tohoto editoru dostanu a zda tam pujde namodelovat sestavu tunelu.

Dekuji

Datum odeslání: 14.bře.2011 v 23:02
Dobrý den,
Jelikož zřejmě začínáte, nekomplikoval bych si život Subassembly editorem. To je trochu vyšší dívčí. Pro jednoduchý případ z odkazu výše vám stačí použít modré sirky, které jsou součástí C3D.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 14.bře.2011 v 23:15

Ano, jsem zacatecnik. Mohu Vas jeste poprosit o radu, kde presne ty modre sirky najdu?? Omlouvam se za takovou hloupou otazku, ale jsem doopravdy ztracen.

Dekuji

Datum odeslání: 14.bře.2011 v 23:19
Ctrl+3 - Palety nástrojů > Všeobecné podsestavy

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 14.bře.2011 v 23:36
Dekuji

Vytisknout stránku | Zavřít okno