Vytisknout stránku | Zavřít okno

DCL popup_list

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: CAD programování
Popis fóra: Otázky programování - nadstavby a utility pro CAD a GIS aplikace Autodesk (VBA, AutoLISP, ARX/C++, .Net, JavaScript, Python, MEL...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12541
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 22:22

Téma: DCL popup_list
Odeslal: michaelflyer
Předmět: DCL popup_list
Datum odeslání: 24.bře.2011 v 21:39

Ospravedlňujem sa vopred za moje názvoslovie daných prvkov ale už som z toho vypadol a už si nepamätám niektoré veci. 

Potreboval by som vysvetliť ako vlastne pracuje v dcl panely "popup_list" v prepojení s lispom. Neviem ako to dostať do lispu, tak aby všetko správne fungovalo.

Zadám si nejaké premenné:

(setq vyberove_okno (list "a" "b" "c" "d" "e"));;; potom pokračujem v spustení toho rolovacieho okna

(start_list "ID_vyberove_okno" 3);;; toto ide do dcl panela, no niečo mi tu stále chýba. Neviem však čo.
(mapcar 'add_list vyberove_okno)
(end_list)

(setq vyber_z_rolovacieho_okna (get_tile "vyberove_okno "));;; tu si vytiahnem čo som zadal v dcl paneli či možnosť a, b, c, d, e.

-------------
Michal MUCHA

Odpovědi:
Odeslal: michaelflyer
Datum odeslání: 25.bře.2011 v 10:21

Trošku som to spojazdnil, len neviem získať hodnotu vyberu "vybrate_ukoncenia_schodnice". Vracia mi hodnotu "l".

Namiesto a, b, c, d e, dám presné názvy. Písal som to kôli zjednodušeniu:

(defun C:schody (/)

...

(setq ID_vyber_ukoncenia_schodnice (list "Schodnica nad stupnom" "Schodnica v urovni stupna"))(start_list "ID_vyber_ukoncenia_schodnice" 3) ;;; neviem na čo služi to číslo 3 asi to neoznačuje počet argumentov v liste...
(mapcar 'add_list ID_vyber_ukoncenia_schodnice)
(end_list)

...

)

(defun vypocitaj (/)

...

(setq vybrate_ukoncenia_schodnice (get_tile "ID_vyber_ukoncenia_schodnice"))

...

)

DCL panel:

schody : dialog { 

...

: popup_list {
key = "ID_vyber_ukoncenia_schodnice";
label = "Vyber ukoncenie schodnice";
fixed_width_font = true; //false;
  width = 10;
value = "";
}

...

}

-------------
Michal MUCHA

Odeslal: svarc.vl
Datum odeslání: 25.bře.2011 v 11:36
dlouhou dobu jsem neprogramoval, pošilam Vám co mam stvořené, nenašel příkaz pro akci vybrání seznamu, myslím že to je příkaz action_tile. To číslo podle nápovědy je asi pozice v seznamu kam se přidávají hodnoty během běhu programu. soubory jsou zde uploads/20110325_113509_kstyl.zip" rel="nofollow - uploads/20110325_113509_kstyl.zip

Vytisknout stránku | Zavřít okno