problém se soubory pro tisk
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: Obecně o oboru CAD (CAx a BIM)
Popis fóra: Obecné otázky okolo CAx a BIM technologií, formáty, normy, správa, licence, sítě, CAD nástroje
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12917
Datum vytištění: 30.dub.2026 v 06:09
Téma: problém se soubory pro tisk
Odeslal: prochlin
Předmět: problém se soubory pro tisk
Datum odeslání: 20.kvě.2011 v 11:21
Dobrý den,
mám jeden problém, který teď řešíme s kolegou. Kolega předdefinoval soubor *pc3 a vytvořil seznam papírů, které budeme používat. Cestu k tomuto souboru jsem si nastavila v nastavení CADu v záložce Cesta konfigurace tiskárny. Papíry jsem ale neviděla stejně jako kolega, resp. měla jsem tam úplně jiné.
přemýšlěli jsme čím by to mohlo být a vzpoměli si na soubor *pmp. Kolega tedy i tento soubor přidal do složky kde byl již *pc3 a já jsem si v nastavení CADu nastavila cestu v založce Cesta pro soubor popisu tiskárny. Restartovala jsem program a podívala se do tisku, zda se něco změnilo. Ano změnilo, ale opět jsem viděla jiné papíry.
Musím ještě říci, že jednou jsem si tam definovala svůj vlastní papír, který kolega nevidí a ten je jediný, který vidím v obou případech. Kolega ani jednou...
Prosím poradtě mi, kde je chyba, protože je důležité, abych mohla měnit tento soubor nezavisle na kolegovi a naopak. Určitě se to dá obejít, že si je nastavím u sebe taky, ale to neřeší to, že pokud tam jeden z nás udělá změnu, ten druhý ji neuvidí.
Děkuji za pomoc a doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Linda
|
Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 20.kvě.2011 v 11:41
Soubory PC3 jsem na síti nezkoušel, tak nevím. Ale když jsem rozkopírovával PC3 soubor na několik počítačů, tak jsem zjistil, že se příslušné tiskárny musí na všech počítačích jmenovat stejně, a to jak v CADu, tak ale i ve windows.
------------- J. Mantlík
|
Odeslal: prochlin
Datum odeslání: 20.kvě.2011 v 12:46
Děkuju za radu, ale bohužel ani tim to není, protože jsme kontrolovali názvy a jsou všude stejné :(
no kěkdy se dějou věci mezi nebem a zemí :) :(
|
|