export výkresu na ,jpg
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13004
Datum vytištění: 24.čvc.2026 v 15:33
Téma: export výkresu na ,jpg
Odeslal: hybrid
Předmět: export výkresu na ,jpg
Datum odeslání: 05.čer.2011 v 21:51
ahoj
doufám že to tu někdo už nepsal ale nenašel jsem...
potřebuji exportovat výkres udělaný v inventoru 2011 na .jpg
vždy když to udělám zůstane okolo "papíru" šedivé pole!
Jak udělám aby byl na .jpg pouze výkres? děkuji :-)
|
Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 06.čer.2011 v 07:56
Vektorové 2D výkresy se spíše exportují do vektorových formátů, nebo do neztrátových rastrových formátů, ale i JPG teoreticky jde. Podrobnější nastavení je možné jen pomocí API, takže možná snazší cesta bude přes mezikrok exportu do DWF nebo PDF.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz emea.support.arkance.world)
|
Odeslal: Rumisch
Datum odeslání: 06.čer.2011 v 08:33
|
Zatial robim v INV.2009 a tam je moznost save as ( a vyber formatu jpg, bmp atd).
------------- Peter Rumis
Inv.2018 Vault Professional 2018
Windows 7 Prof
CAD konstrukter
Rubble Master
|
Odeslal: roice
Datum odeslání: 06.čer.2011 v 09:06
Zajímavá věc, a dělá to i ve verzi 2012. Asi bych chvíli hledal, ale asi nesnazší cesta bude, použít nějakej editor na obrázky a oříznout to tam. Vřele můžu doporučit Gimp. ;). Teda pokud nebudeš exportovat 150 výkresů ;) tam už by to bylo určité zdržení :D. Dost možná bych al epoužil formát pdf, kde to jde bez problémů a navíc jsou to i křivky, takže najakej šikovnej grafik, může mít jednoduší práci to použít dál.
------------- Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
Datum odeslání: 06.čer.2011 v 09:10
Tak mi to nedalo a trochu jsem na to koukal a export do obrázku v Inventoru funguje jako takovej lepší Print Screen. Takže z něj vypadne to co máte aktuálně na ploše ;)
------------- Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
Odeslal: Navara
Datum odeslání: 07.čer.2011 v 08:40
|
Co se týká exportu do JPG, tak je zajímavý projekt PDFCreator. Je to virtuální tiskárna určená primárně pro tisk do PDF, ale dokáže ukládat do mnoha různých formátů včetně zmiňovaného JPG.
Vzhledem k tomu, že se jedná o tiskárnu, tak máte k dispozici všechny možnosti tisku a žádné nadbytečné okraje to netvoří.
|
Odeslal: hybrid
Datum odeslání: 08.čer.2011 v 19:48
|
díky lidi no stejne je to na prd :-D ale dík
|
Odeslal: mimo0912
Datum odeslání: 09.čer.2011 v 00:05
Musím s "Navarom" súhlasiť. Funguje to 100%. Žiadne iné plochy okrem výkresu. Neviem prečo to hodnotíte negatívne.
|
Datum odeslání: 09.čer.2011 v 12:36
PDFCreator funguje dobře, jen je to jako drbat se nohou za uchem a ve finále stejnak člověk používá standardní export a ořezává si to v gimpu, protože je to časově nastejno a má nad tím větší kontrolu. Osobně jsme s kolegou přešli na pdf, protože grafici si to natáhnou do Ilustrátoru a můžou si měnit čáry atd.. Nehledě na to že většina zákazníků upřednostňuje pdf jako výstup, kterej si snadno vytisknou na-čemkoli.
|
Odeslal: pavel.janovsky
Datum odeslání: 10.čer.2011 v 12:55
|
PDFCreatoru se teda musím zastat. 2008 nemá implementovaný export do pdf, takže mě Creator už několik let zachraňuje a navíc se s ním dělá perfektně. Zkusmo jsem si uložil JPG a nevidím problém. K drobným úpravám PDF ještě používám PDF-XChange Viewer. Vzhledem k tomu, že jsou tyhle nástroje zdarma, musím před autory smeknout.
|
Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 11.čer.2011 v 17:47
Vektorový formát je také postscript. Jednou z jeho mnoha výhod je i to, že je akceptován mnoha grafickými studii. Pokud použijete export do eps (encapsulated postscript), máte v souboru ohraničení (bounding box), které obsahuje pouze exportovaný obrázek. Export do postscriptu mají, pokud vím, všechny produkty rodiny Autocad - bohužel v Inventoru, zdá se, jaksi chybí. Tady by byl možný postup přes mezikrok v Autocadu.
Vladimír Michl napsal(a):
Vektorové 2D výkresy se spíše exportují do vektorových formátů, nebo do neztrátových rastrových formátů, ale i JPG teoreticky jde. Podrobnější nastavení je možné jen pomocí API, takže možná snazší cesta bude přes mezikrok exportu do DWF nebo PDF. |
------------- =^..^=
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 12.čer.2011 v 14:28
Formáty EPS i PDF jsou založeny na Postscriptu. Naprostá většina grafických studií vezme (zcela rovnocenně) CAD výkres v .PS, .EPS nebo v .PDF formátu. Takže postscriptový obsah v PDF lze vzít i rovnou z Inventoru.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz emea.support.arkance.world)
|
|