Vytisknout stránku | Zavřít okno

skupiny - meno

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13049
Datum vytištění: 04.čer.2026 v 15:55

Téma: skupiny - meno
Odeslal: DodoSVK
Předmět: skupiny - meno
Datum odeslání: 14.čer.2011 v 12:12
Dobry den,

mam takyto problem. Zacinam pouzivat "group" respektivr "skupiny".

ked ich vsak mam viacej zacinam sa vnich stracat, pretoze po klinuti na neaku entitu zo skupiny sa mi oznaci pekne cela skupina, ale vo vlastnostiach mam napisane len All (152)   - co je pocet entit v danej skupine, ale nikde nemam napisane meno danej skupiny, a ostava mi si len pamatat ktore entity som pridal do ktorych skupin...verim ze niekde sa tato informacia da zistit, aby som si to nemusel pamatat..

a este okno po zadani prikazu group ktore sa otvori je strasne male, neda sa zvacsit? naraz zobrazuje len 3 skupiny a ku ostatnym sa treba pre-scrollovat....nieje to niekde prehladnejsie?

dakujem

Odpovědi:
Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 14.čer.2011 v 12:17
Přes správce skupin si můžete jednotlivé skupiny pojmenovat.
_pkfstgroup

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Odeslal: DodoSVK
Datum odeslání: 14.čer.2011 v 13:32
Pri zadani vasho prikazu mi vypisuje unknown command.

a ked zakladam skupinu prikazom group,  tam meno skupine davam, len problem je vtom, ze ked si oznacim skupinu vo vykrese nikde mi meno danej oznacenej skupiny nezobrazi :(, vo vlastnostach je len napisane to All (124) - co je pocet entit v danej skupine, nie vsak meno skupiny, ktore chcem aby mi vypisalo....

Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 14.čer.2011 v 14:04
Neznámý příkaz bude asi dle verze. Já mám 2012LT.
Jinak skupiny moc nepoužívám. Raději vždycky přes bloky.

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 15.čer.2011 v 08:21
V nabídce "Zobrazit" -"Palety nástrojů" - "Správce skupin".
V Autocadu 2012 je to příkaz "Klasickáskupina" (_classicgroup), v jiných verzích se může lišit.

-------------
=^..^=

Vytisknout stránku | Zavřít okno