Vytisknout stránku | Zavřít okno

Najlepší PDF to DWG konvertor

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13151
Datum vytištění: 07.čer.2026 v 23:30

Téma: Najlepší PDF to DWG konvertor
Odeslal: yard2010
Předmět: Najlepší PDF to DWG konvertor
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 12:19
Zdravím,

máte skúsenosti a viete poradiť, ktorý je najlepší konvertor pre prevod PDF do DWG,DXF ?

Pozor nejde o PDF vytvorené v AutoCADE (vektory, vrstvy a pod..) ale o rôzne exporty z pdfCreatorov, bitmapove PDF a podobne

Zatiaľ som pozeral a skúšal:

Any PDF to DWG Converter 
Aide PDF to DXF Converter
PDFIn PDF to DWG Converter

ale pred zakúpením ostrej verzie by som chcel vedieť ešte skúsenosti ostatných

vďaka 

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 12:38
Něco umí i Corel a Adobe Ilustrator - ten se mi osvědčil na katastrálky stažené z webu v PDF.

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 14:18

Ste si istý, že to budete využívať naplno? Nestačí Vám skúšobná verzia?

Minimálne si odskúšajte dostupné konvertory pre Vaše typy výkresov. Niečo mi konvertovalo super a niečo sa nedalo použiť. Mala som konvertor, ktorý bolo možné spustiť 30 krát a vrámci jedného spustenia sa dalo zkonvertovať viac výkresov.

Odeslal: be_em
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 18:04
Univerzálny "prekladač" nenájdete. Ja som bol tiež spokojný s Adobe Illustrator až na konvertovanie bitmapových obrázkov ktoré mi vždy rozbil. Ale vektory konvektoroval dobre. Skúšal som viaceré ale že by som bol s niektorým 100% spokojný tak to nie. Ale ako vidíte asi nikto nie je 100% spokojný a ani nikdy nebude. Preto tiež odporúčam najskôr poskúšajte DEMO verzie tých najznámejších a podľa toho sa rozhodnite. Skúste tiež niektoré online služby na webe.

Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 18:41
souhlas...
IMHO:
  1. převodu PDF do DWG bych se snažil vyhýbat, spíš bych si ho jen podsvěcoval
  2. na převod vektorového výkresu v PDF do dwg třeba ten AI
  3. na převod bitmapy (byť uložené jako pdf) do dwg bych použil speciální vektorizační sw

... po X pokusech a Y nesmyslných investicích jsme nakonec skončili u toho, že si PDF či bitmapu pouze podsvěcujeme.

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 18:50
Jako speciální vektorizační SW bych doporučil http://www.scan2cad.com/" rel="nofollow - Scan2CAD . K dispozici máte i trial verzi.

Jinak zdarna rychle a dobře poslouží http://inkscape.org/" rel="nofollow - Inkscape (která má zálibu ve splinech).

Jak bylo výše řečeno - výsledek převodu PDF -> DWG není nikdy dokonalý (zejména u rastrových obrázků - bitmap).
Mnohdy je rychlejší nakreslit výkres znovu v Autocadu, než pracně upravovat meziprodukt vzniklý konverzí.

-------------
=^..^=

Odeslal: Kosík
Datum odeslání: 04.čvc.2011 v 23:02
"převodu PDF do DWG bych se snažil vyhýbat, spíš bych si ho jen podsvěcoval"
Přeji příjemný podvečer
i tomu to po zkušenostech bych se v případech územního plánování rovněž vyhnul, neb soubory pdf, byť nejsou nijaká "hovada" se takto přesto chovají. Je podle mého názoru jepší je rozrastrovat nebo vytisknout do png, pak je s nimi normální řeč. U jednoduchých pdf vzniklých z nějakého vektorového programu mi celkem dobře posloužil prográmek Aide PDF to DXF Converter.
Jan Kosík

Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 06.čvc.2011 v 07:54
Já mám plnou verzi Print2CAD a zvládá převod pdf a tiffu do DXF a DWG.
Ale nikdy to není přesně na 0.001mm ale je to tam třeba počítat s toleranci měření až 1mm.Pokud máš pdf vytvořené  virtuální tiskárnou tak je to někdy.Nejhorší je když dostaneš pdf které vzniklo  skenováním,pak závisí na kvalitě skenování a kvalitě vytištěného výkresu. 

Vytisknout stránku | Zavřít okno