Vytisknout stránku | Zavřít okno

Hodnota Z

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1318
Datum vytištění: 03.srp.2026 v 04:43

Téma: Hodnota Z
Odeslal: Keberdle Václav
Předmět: Hodnota Z
Datum odeslání: 30.srp.2005 v 15:52
Zdravím,
Dělám opravdu velkou sestavu 30m xxxxx dilů
ale cca 20 podsestav
rad bych z nich udělal bloky a ty potom pomocí
mechsoftu a funkce skryj upravyl tak aby viditelnost byla taková jaká má být.
Nejradši bych to však obešel a udělal to "ručně" nicméně ani netuším jak to mech soft dělá

Můžete mě prosím někdo nasměrovat
Mam Autocad 2005 v budoucnu 2000

Předem díky

Odpovědi:
Odeslal: Stidell
Datum odeslání: 30.srp.2005 v 17:09
Vaše otázka je poněkud zmatená. MechSoft je výpočtářský program. Pokud si chcete hrát s barvama, skrývat a td. Poradím program 3Dmax studio (je myslim taky od Autodesku)... kdyz si to vymodelujete tak ten program si to vsechno, součástku po součástce načte a můžete s tím dále pracovat. Ale ten program je spíš tvořen pro animaci davu lidí, a každej se jinak hejbe.

Doporučil bych Vám postup vymodelovat jednotlivé celky. Popřípadě si z MechSoftu vygenerovat jednotlivé součástky (například ozubené kolo ..) A takto si připravit několik podsestav. A ty najednou dát do jedné sestavy. Tam pak mužete jednotlivé podsestavy skrývat a td. (máte to jako normální sestavu kde, když chcete upravit jednu součástku musíte se k ní prokousat, ale zároveň nic jiného neupravujete.

Kdyby jste potřeboval s něčim poradit, tak blíže specifikujte svůj problém a poslete mi ho stidell@seznam.cz -

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 31.srp.2005 v 08:18

Mechsoft pro ACAD skutečně řešil otázku viditelnosti a to tak, že ve zvláštní hladině vytvořil pro každý prvek, který měl něco zakrývat, entitu Region (Oblast) a pro tyto regiony se pak nastavilo pořadí, v jakém byly "složeny" nad sebou. Pro zobrazení viditelnosti se musel použít příkaz Mechsoftu pro skrytí a při tisku muselo být zatrženo "Skrytí čar". Neslo to s sebou i nějaké zádrhely. Kdysi jsem se tomu trochu věnoval a napsal jakousi návodku i s upozorněním na problémy, které to může způsobit. Ale to bylo ještě nad ACADem 14 s Profikem 6.3. Pak už jsem začal více dělat v Inventoru a přiznám se, že nevím, jak se to dál vyvíjelo.

Pokud chcete ten můj návod poslat, napište si na adresu: mailto:zdenek.mrazek@preciosa.com - zdenek.mrazek@preciosa.com

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: Keberdle Václav
Datum odeslání: 31.srp.2005 v 09:20
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

entitu Region (Oblast) a pro tyto regiony se pak nastavilo pořadí, v jakém byly "složeny" nad sebou.

MYslim si ze to je silny a užitečny nastroj
Jen me brzdi i na mem PIV 3,4 GHz a 2GB ram
tak bych si oblasti radeji vybiral sam..(nekdy spadne nebo se zasekne..vybira treba 8000 entit)

Vytisknout stránku | Zavřít okno