Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nezobrazování interaktivních modifikátorů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: 3ds Max, Maya, VRED
Popis fóra: Otázky k vizualizačním aplikacím Autodesk 3ds Max, Maya, VRED, M&E Collection, Softimage, mental ray, Mudbox, MotionBuilder, VRED, Character Generator, platforma Autodesk Flow
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13208
Datum vytištění: 14.srp.2026 v 05:39

Téma: Nezobrazování interaktivních modifikátorů
Odeslal: michallm
Předmět: Nezobrazování interaktivních modifikátorů
Datum odeslání: 14.čvc.2011 v 15:49
Dobrý den, mám problém se zobrazováním interaktivních modifikátorů jako jsou Move, Rotate apod. Normálně se při výběru objektu a zvolení modifikátoru zobrazil např. osový kříž se šipkami, za které bylo možné tahat. Z nějakého důvodu se mi ale zobrazuje pouze osový kříž bez šipek, jen s popisem os. S objektem je sice pořád možné pohybovat, ale už neovlivním jakým směrem. Jsem začátečník a v Maxu se zatím snažím nějak zorientovat, takže je možné, že jsem něco přehlédl v nastavení. Nenapadá vás, čím by to mohlo být?
Díky za odpověď

Odpovědi:
Odeslal: Biolit
Datum odeslání: 15.čvc.2011 v 07:44
klavesa "X"

Odeslal: be_em
Datum odeslání: 15.čvc.2011 v 09:22
http://www.cadforum.cz/cadforum_en/autodesk-3ds-max-keyboard-shortcuts-tip7503 - Autodesk Keyboard Shortcuts - TIP 7503

Alebo to čo posielam v PDF si môžte vytlačiť a nalepiť niekde na stenu (je to síce z verzie 6 ale väčšina platí
uploads/20110715_092254_shortcuts_3dsma.pdf" rel="nofollow - 20110715_092254_shortcuts_3dsma.pdf

Keď sme už pri tých posunoch pozdĺž niektorej z osí, vyskúšajte taktiež klávesy F5, F6, F7 ktoré prepínajú pohyb na niektorú z osí, t.j. na X,Y,Z a mám pocit že F8 to prepne na pohyb po rovine XY, XZ, YZ. Treba skúšať.

Datum odeslání: 15.čvc.2011 v 14:57
Moc děkuji za rady a pdf, v maxovi  mám ještě co objevovat :)

Datum odeslání: 16.čvc.2011 v 21:49
A ještě se vás tedy na něco zeptám.:) Byl jsem zvyklý, že při výběru podobjektu polygon celý polygon zčervenal, ted se ale jen červeně orámuje. Není to zásadní omezení, ale je to méně intuitivní
A ještě něco, nezobrazují se mi zadní plochy objektů i přes to, že v nastavení mám volbu "Backface cull on object creation" vypnutou. Takže nyní můžu smazat tři přední polygony u boxu a zepředu box vůbec nevidím. Snažím se to vyřešit snad půl dne, ale neúspěšně.
Díky za připadnou odpověď

Odeslal: be_em
Datum odeslání: 17.čvc.2011 v 20:37
Na prvú otázku by to mali byť klávesy F2, F3, F4 - skúšajte. S druhou otázkou Vám nepomôžem, vedel som to ale až takú dobrú pamäť nemám :-/

Odeslal: Adam Řezníček
Datum odeslání: 19.čvc.2011 v 15:19
Tohle změníš klávesou F2. F3 slouží pro vypínání a zapínání polygonů a F4 drátěného modelu.

Vytisknout stránku | Zavřít okno