Vytisknout stránku | Zavřít okno

hmotnost I2011

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13232
Datum vytištění: 25.dub.2026 v 13:55

Téma: hmotnost I2011
Odeslal: hoboj
Předmět: hmotnost I2011
Datum odeslání: 19.čvc.2011 v 10:19
Dobrý den,
dnes jsem si všimnul jedné věci. V modelu se podívám na hmotnost a součást váží 310,4 Kg a když dám ve výkresu kusovník váží tato stejná součást 3256 Kg a v celkové sestavě je zase správná hodnota hmotnosti...
přikládám obr.

-------------
Vojtěch Visingr

Odpovědi:
Datum odeslání: 19.čvc.2011 v 10:23
A už mám asi i odpověď, nebo nalezen problém, proč to zobrazuje jinak. Do kusovníku se mi automaticky vybere verze se zahrnutím kosmetických svarů.

přikládám obr.

A teď zjistit, jak ten problém upravit, aby se mi v kusovníku zobrazovala správná hodnota hmotnosti, kterou potřebuji.

Víte někdo ? Je to soupiskou, že tam to počítá i s kosmetickými svary, jak to změnit?

Díky za každou odpověď.

-------------
Vojtěch Visingr

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 19.čvc.2011 v 10:33
Jestli potřebujete přesnější výpočty, dejte si tam skutečné svary, ne kosmetické.

Datum odeslání: 19.čvc.2011 v 11:07
Tady jde o tom, že já je tam mám normální...

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 21.čvc.2011 v 09:05

Nevíte někdo, jak na to, aby to v kusovníku, nebo v rohovém razítku nepočítalo hmotnost se "Include Cosmetic Welds" zahrnutím kosmetických svarů? Nebo to nějak omezit...Cry

-------------
Vojtěch Visingr

Odeslal: flesar
Datum odeslání: 21.čvc.2011 v 09:38
Nepomohlo by odškrtnout políčko a soubor uložit jako šablonu.

Datum odeslání: 21.čvc.2011 v 10:27

Já ho nemám zaškrnuté. Automaticky se to přenastaví v rohovém razítku.

Nejdřív jsem nevěděl, proč to váží tolik, ale potom jsem zjistil, že je to tím automatickou změnou hmotnosti, že to počítá i kosmetické svary a hodí to chybu...

Zkusím tu šablonu...děkuji

-------------
Vojtěch Visingr

Odeslal: flesar
Datum odeslání: 21.čvc.2011 v 10:48
Případně si nastavte velikost kosmetického svaru tak, aby odpovídala skutečnosti. Pak budete mít hmotnost, která bude odpovídat reálné hmotnosti sestavy se svary. Pokud hmotnost svaru vůbec nechcete uvažovat, nastavtesi hustotu materiálu pro svar na 0,0 kg/m3.

Datum odeslání: 21.čvc.2011 v 11:04
Děkuji, tak problém vyřešen. Zkusil jsem ve stromu vypnout kosmetický svar a vše v pořádku LOL Jediný kosmetický svar a jak dokáže nadělat problémy...Clap

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 26.čvc.2011 v 11:59
Ještě jeden problém, na který jsem přišel. Jak upravit hmotnost, aby mi v jednom listu vypisovala hmotnost svařence ve druhém listu obrobku?

Za každé rady budu moc vděčný Wink Děkuji

-------------
Vojtěch Visingr

Vytisknout stránku | Zavřít okno