Vytisknout stránku | Zavřít okno

Makro - jak dát text s mezerama do uvozovek?

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13467
Datum vytištění: 06.čer.2026 v 00:16

Téma: Makro - jak dát text s mezerama do uvozovek?
Odeslal: Petr75
Předmět: Makro - jak dát text s mezerama do uvozovek?
Datum odeslání: 30.srp.2011 v 07:56
Vytvořil jsem si makro na tisk PDF:
^C^C_-plot a^M^MDWG To PDF.pc3^MA3^MM^MK^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M
V tomto makru má název pdf podle názvu výkresu + název záložky. Protože jsem chtěl mít název pdf výkresu bez názvu záložky, tak jsem vytvořil tuto část makra:
$(substr,$(getvar,DWGNAME),1,$(-,$(strlen,$(getvar,DWGNAME)),4)),
kterou jsem vložil do předchozí části makra:
^C^C_-plot a^M^MDWG To PDF.pc3^MA3^MM^MK^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M$M=$(substr,$(getvar,DWGNAME),1,$(-,$(strlen, $(getvar,DWGNAME)),4))^M^M^M
Ale protože jsou v názvu mezery, tak se jako název vezme jen začátek do první mezery. Mezera je jako Enter a další část názvu souboru je jako další vstup.
Název souboru pro pdf může být i s mezerama, ale text musí být v uvozovkách. Zkoušel jsem různé kombinace, ale nepodařilo se mi, aby text byl v uvozovkách.
Poradí mi někdo jak toho dosáhnout?
Makro musí být univerzální i pro názvy s mezerama, protože z názvu souboru dwg se generuje název a číslo výkresu v rohovém razítku.

Odpovědi:
Odeslal: alfred
Datum odeslání: 30.srp.2011 v 18:35
Zkuste pred znak uvozovky napsat zpetne lomitko

\"

Datum odeslání: 31.srp.2011 v 10:30
Takže nakonec pomohly zdvojené uvozovky:
^C^C_-plot a^M^MDWG To PDF.pc3^MA3^MM^MK^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M$M=""$(substr,$(getvar,DWGNAME),1,$(-,$(strlen, $(getvar,DWGNAME)),4))""^M^M^M

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 31.srp.2011 v 15:32
Děkujeme za zprávu o vyřešení problému.
Teď už víme, že je stejné jako s mezerami v názvech souborů ve Windows - také se musí pro některé příkazy obalit do uvozovek.

-------------
=^..^=

Datum odeslání: 01.zář.2011 v 08:39
Tak jsem se spletl. Ani dvojité uvozovky nepomohly. Naposledy, když jsem to zkoušel a myslel, že už to funguje jsem si neuvědomil, že to zkouším na souboru, který nemá v názvu mezery.

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 01.zář.2011 v 09:43
Škoda.
Nejde tam použít procentní reference (%%zzz), kde zzz je kód znaku ?
To asi půjde jenom pro textové příkazy.

-------------
=^..^=

Vytisknout stránku | Zavřít okno