Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vlastní button se zápisem textu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: CAD programování
Popis fóra: Otázky programování - nadstavby a utility pro CAD a GIS aplikace Autodesk (VBA, AutoLISP, ARX/C++, .Net, JavaScript, Python, MEL...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1353
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 22:20

Téma: Vlastní button se zápisem textu
Odeslal: Mart.Kolin
Předmět: Vlastní button se zápisem textu
Datum odeslání: 09.zář.2005 v 08:34
Zajímalo by mě, jestli lze přes vlastní tlačítko:
1. zapsat číslo nebo text do příkazového řádku
2. zadat příkaz "poslední" (jako podpříkaz editačních příkazů)

Odpovědi:
Odeslal: Pepa
Datum odeslání: 09.zář.2005 v 08:48
já myslím že určitě, vždyť se na příkazovém řádku zobrazí všechny příkazy, jen makro nesmí začínat ^c^c

ad 2) do makra tlačítka zadejte _L;

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 10:25

ad1) Upřesnění dotazu: jak přes tlačítko zadat text na příkazový řádek tak, aby v něm stále zůstal aktivní kurzor a nebral ho jako příkaz...

Jde mi o toto: zadávat číselné hodnoty pomocí vlastních tlačítek "0-9" a "." a "enter", v podstatě si vytvořit vlastní numerickou klávesnici z tlačítek...myslím si že nejsem první koho to napadlo a že to možná nějaká nadstavbe řeší.

ad2) _L; vybere ze skupiny posledně použitých objektů pouze jeden poslední element. Umí nějaký příkaz vybrat celou skupinu?

Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 09.zář.2005 v 10:31

1) To bylo kdysi řešeno něhde v nápovědě. Myslim, že se za poslední znak dá kód pro backspace.

2) _Last x _Previous

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 10:42

Pamatoval jsem si to dobře :-)

v nápovědě se píše příklad pro numerickou klávesnici:

[1]1x^H
atd.

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 12:23

Díky za pomoc, teď už to funguje.
Jde zařídit aby se při psaní čísla zobraovala i ve stavovém řádku?

Výběr poslední skupiny nějak nefungoval (možná je to verzí ACad 2004 LT) ale dal jsem jako příkaz "p" (poslední) a už to vybírá vše.

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 12:45

Ve stavovém řádku? Na co to bude dobré. No ale budiž - tam se zobrazuje to, co zadáte při tvorbě tlačítka do kolonky Popis. Pokud to tvoříte přímo do souboru mnu, pak je to to, co je v sekci Helpstrings a je to s definicí tlačítka provázáno přes jeho uznačení - např. ID_USERBOTTON_0.

V příkazovém řádku se to IMHO zbrazuje.

2. _Previous nebo Předchozí a ne _Last nebo posLední. Poslední je jeden objekt, předchozí je poslední výběr.

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 13:33

Omlouvám se, to byl komunikační šum. Myslel jsem příkazový řádek...že to prostě bude fungovat stejně jako když zadávám čísla přes klávesnici. Abych tu hodnotu viděl, zkontroloval, popř. upravil...

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 09.zář.2005 v 13:36

^P

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 13:39

Pokud máte nastaveno MENUECHO na 0, tak to funguje, jak si představujete.
V plném AutoCADu bych si poradil i při jiném nastavení MENUECHO, v LT mne momentálně nic nenapadá.

Datum odeslání: 09.zář.2005 v 13:48

^P

Mno, ano - ale jak v LT vyřešit, jestli je předtím zapnuté, nebo vypnuté. Nejspíš DIESELEM, ale nad tím se mi teď nechce dumat - resp. musím se živit.

Datum odeslání: 12.zář.2005 v 13:39
Vše funguje, děkuji zúčastněným za výpomoc. Až to trochu poladím, dám to  asi někam pro stažení.

Vytisknout stránku | Zavřít okno