Vytisknout stránku | Zavřít okno

Otevíraní souborů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13653
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 22:48

Téma: Otevíraní souborů
Odeslal: Abeska
Předmět: Otevíraní souborů
Datum odeslání: 04.říj.2011 v 15:39
Dobrý den, 
Mám jeden problém, lze v inventoru12 uložit soubory tak aby jej šlo otevřít a ve starších verzích invetoru? Děkuji za odpověď

Odpovědi:
Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 04.říj.2011 v 15:44
evergreen této konference :-)
Nelze. Jedině přes výměnné formáty (se ztrátou struktury).

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 04.říj.2011 v 17:32
Ano, přesně tak, strojařské 3D modeláře neumějí ukládat do starších verzí formátů.
Jen už dnes ta chybějící struktura nemusí být tolik na závadu - díky přímé editaci umí Inventor Fusion i s "hloupým" 3D modelem naimportovaným z jakýchkoliv zdrojů pracovat inteligentně - díru opravujte jako díru, zaoblení se chová jako zaoblení, atd.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Kmasek
Datum odeslání: 14.říj.2011 v 15:55
Ono by to samozřejmě šlo.
Ale je to uděláno schválně tak, aby to nešlo :-(

Odeslal: rychetsky
Datum odeslání: 14.říj.2011 v 16:07

V tomto případě v tom nehledejte nějaké sionistické spiknutí.

Prostě a jednoduše starší jádro nové tvary vygenerovat neumí. Je to stejné jako by někdo chtěl přehrát CD na gramofonu

Odeslal: roice
Datum odeslání: 17.říj.2011 v 08:05
V tomhle případě se musím postavit na stranu pana Kmasek. Základní primitiva jsou už cca 10-15 let stejná a vytažený objekt z křivky uměl udělat už A.CAD14. Takže s tímhle argumentem běžte do třech teček. V tomhle případě se nejedná o cd na gramofonu ale o cd v BR mechanice, což normálně jde ;).
U standardních grafických systémů (adobe, corel atd) se při ukládání objeví hláška že funkce nepodporované ve starší verzi v ní prostě nebududou fungovat a šmitec, ale běžnou křivku otevřete napříč celou historií. Takže tady je to opravdu tak že když se nechce tak se nechce a je to ryzí výplod PR oddělení Autodesku ;).

-------------
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 17.říj.2011 v 08:58
Chápu že spiklenecké teorie jsou atraktivní, ale tady bude mít pravdu spíš pan Rychetský. Anebo jde spiknutí napříč všemi výrobci. Protože tohle omezení není zdaleka jen u Autodesku, ale i u všech ostatních 3D CADů.

Datum odeslání: 17.říj.2011 v 09:34
Tady nejde o žádnou spikleneckou teorii, to je prostý fakt, když se chce tak jde vše. A co je pro výrobce lepší udělat univerzální sw. který bude přístupný, nebo nutit uživatele kupovat stále nový a nový software ;) myslím že v tomhle je jasno.

-------------
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D

Datum odeslání: 17.říj.2011 v 09:40
PS.: Né všechny 3D softwary a 3D CADy neumí ukládat do starších verzí. Většina volně šiřitelných to umí ;) což je takové zvláštní že.

-------------

Odeslal: Radek001
Datum odeslání: 17.říj.2011 v 09:50
Ale pánové... :-)

Ono bude asi trochu pravdy na obou stranách. Určitě by to "něja" šlo. Otá zní: "jak?"Třeba u té univerzálnosti: Neznám nic lepšího, než právě univerzálnost. Na druhou stranu: kde jsou její meze? Jak pravil klasik: I příliš mnoho dobrého škodí. A vždy je něco za něco.

P. Roice, jaký je konkrétní přínos této diskuse?

-------------
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer

Datum odeslání: 17.říj.2011 v 09:57
S tím se nedá nic jiného než souhlasit, každopádně jedna dvě verze z5, by neměl být žádný problém.

Přínos, žádný, výsledek nula, ale zdravě si zanadávat není nikdy na škodu ;).

-------------

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 17.říj.2011 v 10:15
Původně odeslal(a) roice roice napsal(a):

PS.: Né všechny 3D softwary a 3D CADy neumí ukládat do starších verzí. Většina volně šiřitelných to umí ;) což je takové zvláštní že.

To by mně docela zajímalo. Které parametrické 3D modeláře to umí? O obyčejných CADů to asi jde snadno, protože AutoCAD taky ukládá 3D do starších verzí. Já jsem to ale chápal tak že u parametrických 3D modelářů tahle věc nejde. Možná se pletu. Ale že by se konkurenční výrobci domluvili že tohle omezení budou uměle udržovat a zrovna v téhle jediné věci si přestanou konkurovat, to se mi teda moc nezdá.

Vytisknout stránku | Zavřít okno