Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přenos nastavení Cadu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13985
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 06:37

Téma: Přenos nastavení Cadu
Odeslal: mark
Předmět: Přenos nastavení Cadu
Datum odeslání: 24.lis.2011 v 09:45
Dobrý den.
Dá se nějak jednoduše přenést nastavení Cadu.
Správce mě na nový počítač nainstaloval 2011, už jsem zde psal o problémech, tak mi zkusil nainstalovat i 2012.
Chtěl jsem použít migraci uživatelských nastavení, přes start, ale ten mě dál nepustil, že zip je pro verzi 2011 a ne 2012.
Jde mi hlavně o nastavení tlačítek dělal jsem si i svoje nové panely a nechce se mi to dělat všechno znova, používám klasiku ne ribbony, s tím souvisí cuix, ale nevím jak.
Musím přenést i svůj profil export import.
Děkuji za rady.

Odpovědi:
Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 24.lis.2011 v 10:01
Pokud jste si v 2011 udělal dílčí nabídku, jednoduše ji načtěte v 2012. Pokud jste editoval základní nabídku (silně nedoporučuji), musíte použít funkci přenosu mezi cuix.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 24.lis.2011 v 10:03
Samozřejmě se může stát, že něco z nižší verze nebude fungovat ve vyšší, ale podle mých zkušeností toho není moc.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Pavel Homan
Datum odeslání: 24.lis.2011 v 10:47
Vlastní panely nástrojů, nabídky apod. je lepší vytvářet do zcela nového souboru menu cuix. Pak tento cuix můžete snadno přenášet mezi instalacemi/verzemi. Pokud jste vlastní panely vytvořil v hlavním menu cuix verze 2011, použijte v dialogu pro úpravu uživatelského rozhraní (_CUI) kartu Přenos (jak píše uživatel Seiner) a překopírujte tyto panely do nově vytvořeného souboru cuix.

-------------
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.

Datum odeslání: 24.lis.2011 v 11:46

Jsou někde popsány tyto zásady nebo nějaký přesný postup. Nemyslím nápovědu tam jsem se ztratil.

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 24.lis.2011 v 12:14
Dobry den,
ohledne postupu... v napovede je to docela dobre popsano... priznavam, resi se tam spousta dalsich veci a clovek s snadno ztrati, ale tak to s napovedama uz biva... :-).
rad bych ale doplnil jednu dulezitou vec... udelejte si zalohu vsech CUIX, MNR, (MNL), ...souboru (tzn. 2011 i 2012) pred transferem tak, abyste se v pripade nezdaru mohli vratit na vychozi bod. Nevim jak mezi 2011 a 2012, ale kdysi jsem se tento postup ucil na transferu z 2006 na 2009 (metodou Help + pokus-omyl :-)) a bylo neprijemne, kdyz jsem zjistil, ze CUI z 2006 tim ze jsem ho otevrel v 2009 se stal Readonly... Nastesti, zalohu jsem mel, sice par mesicu starou (tzn ne uplne aktualni), ale prece.
Zdravim
JASponza

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Datum odeslání: 25.lis.2011 v 08:38
Tak jsem to zkoušel. Vytvořil jsem si v kartě přenos nový soubor cuix. V druhé polovině dialogového okna jsem si načetl vždy poměněný cuix soubor, přetahal jsem panely nástrojů do nového souboru cuix nic jiného jako pracovní prostor atd. V nabídce přes pravé tlačítko v liště nástrojů se mi můj nový cuix s panely nástojů objevil. Vypnul jsem panely z Mechanical, Autocad a snažil jsem se poskládat plochu z nabídky nového cuix. Vše jde až na ten problém, že u spousty panelů někdy celý někdy částečně se ztratí obrázky tlačítek a místo nich jsou tam neoblíbené otazníky v obláčku. Dělám něco úplně blbě?

Odeslal: Pavel Homan
Datum odeslání: 25.lis.2011 v 08:44
Zkuste tipy č.: http://www.cadforum.cz/cadforum/v-mem-cui-cuix-menu-se-ikony-zobrazi-jen-jako-otaznik-v-oblacku-tip7496 - 7496 a http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=500 - 500

-------------
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.

Vytisknout stránku | Zavřít okno