Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vyberám softwer

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13993
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 19:16

Téma: Vyberám softwer
Odeslal: Filip Milan
Předmět: Vyberám softwer
Datum odeslání: 25.lis.2011 v 01:40

Prosím o pomoc, znovu začínam, mám 59 rokov!

Pracoval som 5 rokov s programom AutoCAD R13 c4h cz + stroj. nadstavba PROFI 5.13 G . Teraz po 9 ročnej prestávke (bol som starostom obce) opäť začínam s konštruovaním – som vlastne opäť začiatočník. Aký softwer mi odporúčate? Mám na softwer cca 2000 EUR.

Alibre Design Expert 2012, BricscadR V12 ? máte s tým skúsenosť?

Ďakujem

-------------
Milan Filip, Vyhne

Odpovědi:
Odeslal: Jan Rais
Datum odeslání: 25.lis.2011 v 08:25
Napište prosím spektrum vašich konstrukčních prací, tj. kreslení pouze 2D výkresy, nebo i modelování ve 3D, parametrické modelování ve 3D, jestli potřebujete strojírenskou nadstavbu (databáze součástí a výpočty) a jak objemné sestavy budete navrhovat. Podle toho by se dalo usoudit, jaký software bude nejvhodnější i když 2000 EUR bude značně limitující.
Devítileté přestávky se ale neobávejte a pokud již zkušenosti máte, určitě nebudete začínat znovu, jak píšete.

Odeslal: hoboj
Datum odeslání: 25.lis.2011 v 08:49
Když bych chtěl nejlepší poměr: cena x výkon . 3D parametrické konstruování. Sestavy do cca 100 dílců. Bez výpočtů, pokud by byly i výpočty o to lépe, ale cena rapidně vzroste. Nějaké obsahové centrum by se také hodilo. Wink

Díky

-------------
Vojtěch Visingr

Vytisknout stránku | Zavřít okno