Lestr napsal(a):
A je to i logické. Naco bych potřeboval na lsitu 1 sestavu s číslem výkresu sestavy a na listu 2 například číslo výkresu určitého prvku. Kdybych pak hledal např. ve Vault prvke dle čísla výkresu, tak by mi ho nenašlo, protože by byl uložený pod tou hlavní sestavou ! |
Jen pro upřesnění. Ano ve Vaultu pokud budete mít v sestavě další díl, který nebude mít svůj vlastní výkres nenajdete. Ale i tohle se bohužel stává a praktikuje. Jde o to, že někde je to výhodnější, kvůli přehlednosti konstruktéra a později i při výrobě, horší je že v tom musí být systém, který není jednoduchý vymyslet. Je to např. u svařenců, aby jednotlivé díly byly hned u svařence a vše se kreslilo k čemu to patří.
Lestr napsal(a):
jít to ale musí ! Výkres označený např. Konzola 123456789 , má v razítku stejné číslo jako název výkresu . |
Ono záleží, jak je vytvořena definice razítka, když bude vytvořena jinak, tak může být klidně dole jako název materiál a polotovar.
Lestr napsal(a):
Bohužel jsem šablonu z 2010 vymazal a nevím jak bylo provedeno nastavení :((( |
Otázečka v nové šabloně máte všechno ostatní upraveno podobně, jako u šablony z 2010?
Pokud jí nemáte mám pro Vás řešení. Určitě někde máte nějaký starý výkres, který byl v této šabloně vytvořen. Potom tedy stačí otevřít tento díl, všechno nepotřebné vymazat a potom uložit, jako template. A je vyřešeno. 
Proč dopisovat ručně materiál a měřítko, když to jde samo ;) Hned vysvětlím.
Materiál si nadefinujte pomocí stylu materiálu a přidejte si do šablony *ipt a ostatních své materiály, které potřebujete. Poté opět uložte jako template. A je to 
Dále stačí do šablony výkresu, který jste si před chvilkou upravil (viz. výše) přidáte definici v razítku i na materiál, nebo do kusovníku a opět uložíte do template jako šablonu.
Měřítko jde také nastavit automaticky, aby se vkládalo do razítka v kolonce Měřítko. Jde to pomocí makra.
------------- Vojtěch Visingr
|