Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nechtěné otočení a uložení

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14433
Datum vytištění: 12.čer.2026 v 03:46

Téma: Nechtěné otočení a uložení
Odeslal: Kuře
Předmět: Nechtěné otočení a uložení
Datum odeslání: 02.úno.2012 v 13:54
Ahoj, dobrý den,

mám problém v tom, že jsem jednu konturu v autocadu otočil a nechtěně uložil. Teď potřebuji dát na sebe 2 kontury - jednu starou otočenou a druhou novou potřebuju vycentrovat na tu první podle díry. Jenže nevím, o kolik stupňů jsem tu starou otočil a nevím proč se osy té díry nanatočily také pod úhlem.

Dají se nějak sledovat provedené úpravy v CADu i ty před uložením????

Díky předem za obrovskou pomoc.

Luděk

Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 02.úno.2012 v 14:12
1) Pokud jste soubor ještě nezavřel, tak se můžete vrátit pomocí _UNDO, jak budete potřebovat
2) POkud jste soubor už zavřel, tak:
- podívejte se do záložního souboru *.bak - pokud pochází z doby před danou operací, bude to tam
- pokud ne, podívejte se do relevantních souborů v Tempu (*.bak, *.SV$, nyní též některé *.AC$), zda to není v některé dočasné záloze
- pokud ani zde nic, zbývá velmi malá naděje, že to máte rozpracované v nějakém starším souboru
- pokud ani to ne, pak "znovu a lépe, podruhé to jde většinou rychleji"

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 02.úno.2012 v 14:15
Pokud víte, na co to máte spasovat, tak byste také ještě mohl zkusit použít příkaz SROVNEJ (_ALIGN), tam nemusíte znát úhel, pouze odklikáte souhlasné body ...

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 02.úno.2012 v 14:59
Právě že souhlasné body nejsou, protože jsem zkracoval ořez na každé hraně o jinou hodnotu.Clap

Datum odeslání: 02.úno.2012 v 15:02
Čím otevřu .bak?

Notepad i notepad 2+ je jako ryzsypaný čaj :-)

Odeslal: flesar
Datum odeslání: 02.úno.2012 v 15:11
Přejmenovat na dwg.

Datum odeslání: 02.úno.2012 v 15:18
Původně odeslal(a) Kuře Kuře napsal(a):

Právě že souhlasné body nejsou, protože jsem zkracoval ořez na každé hraně o jinou hodnotu.Clap
ani jeden bod by se nenašel? Pak místo druhého postačí i jakákoliv bod na přímce (volba "neměnit měřítko" - teď nevím, jak je to přesně)

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 02.úno.2012 v 15:44
Keď chcem porovnať zmeny oproti starému vykresu, tak si ho zvyknem podložiť ako -xref, pričom mám znížený fade (jas/viditeľnosť)

Datum odeslání: 02.úno.2012 v 15:55
Tady je hlavní otázka, zda ten starý výkres vůbec existuje, obávám se, že nikoliv ....

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno