Vytisknout stránku | Zavřít okno

Žebro na výkrese v řezu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14628
Datum vytištění: 25.dub.2026 v 01:40

Téma: Žebro na výkrese v řezu
Odeslal: Vacko
Předmět: Žebro na výkrese v řezu
Datum odeslání: 02.bře.2012 v 10:51
Zdravím,
naskytl se mi problém, na součásti opatřené žebry jsem provedl řez (i skrz žebra), jak je však známo, plochy žeber v řezu nemají být šrafovány, mě se však vyšrafoval celý průřez, je možné nějakým způsobem zajistit, aby plochy žeber v řezu nebyly šrafovány?

Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: Rumisch
Datum odeslání: 02.bře.2012 v 11:12
vo filtry zadajte vyber objekt a v pohlade oznacte rebro. Prave tlacitko a v menu najst nezobrazit ako rez.

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Datum odeslání: 02.bře.2012 v 11:31
který filtr máte na mysli? zkouším, hledám všude, ale zatím se nedaří

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 02.bře.2012 v 11:32
Jestli máte žebro jako součást jednoho tělesa, rozdělte ho na multi-part těleso. Nebo šrafu úplně skryjte a vytvořte ji z promítnuté geometrie ručně.

Odeslal: Rumisch
Datum odeslání: 02.bře.2012 v 13:00

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Datum odeslání: 02.bře.2012 v 14:52
Díky, nakonec sem to vyřešil způsobem úpravy pohledu v náčrtu, takže ruční práce, jak v klasickým AutoCadu :-). Hodně mi ale překvapilo, že takovouhle záležitost jako je nešrafování žeber v řezu na výkrese Inventor nedělá automaticky. V novějších verzích už to snad bude běžná věc :-).

Odeslal: Lestr
Datum odeslání: 02.bře.2012 v 15:28
Nezkoušel jsem, ale jestli není žebro součást dílu,taky by se mělo najít ve stromu výkresu a jen u něj zaškrtnout - nezúčastňovat se řezu a mělo by být nešrafováno Wink
Podobně jako se to dělá u normalizovaných dílů aj....

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Datum odeslání: 02.bře.2012 v 17:44
tohle sem tam právě nenašel, zkoušel sem podobně jako u sestavy rozbalit však prvky, ze kterých se součást skládá a zkusit odškrtnou "nezůčastnit se řezu", ale taková nabídka tam bohužel nebyla 

Vytisknout stránku | Zavřít okno