Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zoomování objektů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14647
Datum vytištění: 25.dub.2026 v 01:41

Téma: Zoomování objektů
Odeslal: izi4u
Předmět: Zoomování objektů
Datum odeslání: 06.bře.2012 v 09:06
Dobrý den, přešel jsem na ACAD 2012 Mechanical a když použji nějakou z ORBIT (otočení objektů) tak lze se vším otáčet, ale když zároveň chci použít kolečko myši na přiblížení natočených objektů, tak mi vše zmizí. Vše se objeví, jen když kolečko se vrati na původní polohu. Nevím, co bych měl nastavit,aby toto zoomování fungovalo.Prosím o radu,děkuji. Martin.

Odpovědi:
Odeslal: Lubomír Polesný
Datum odeslání: 06.bře.2012 v 19:43
Dobrý den,

není to ve špatném nastavení systémové proměnné [VAR]ZOOMFACTOR[/VAR]?
Zkuste jí nastavit na jinou hodnotu.

-------------
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.

Datum odeslání: 07.bře.2012 v 08:18
Děkuji za reakci, ale tato proměnná to bohužel nevyřešila Cry . Ještě dodám, že to zmizení působí jako že se ten model posune někam jinam než ve směru ke mně či ode mne, protože když po vypnutí orbity dám 2x enter, tak se model nazoomuje do obrazovky od někud mimo zorný pohled Disapprove . Hezká den.

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 08:38
Nemate zapnutou perspektivu? A pak na to navazujici promenne - ohniskova vzdalenost, ...

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Datum odeslání: 07.bře.2012 v 09:10
Už to funguje, děkuji na navedení. Problém byl, že jsem měl nastavené promítání rovnoběžné a při přepnutí na perspektivní mi to už zoomuje a jde s tím i otáčet. Děkuji ještě jednou a přeji hezký den.
Martin Smile

Vytisknout stránku | Zavřít okno