Vytisknout stránku | Zavřít okno

hromadné vytvorenie viacerých polyline

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14656
Datum vytištění: 03.čvc.2026 v 04:42

Téma: hromadné vytvorenie viacerých polyline
Odeslal: trojak@hypro.sk
Předmět: hromadné vytvorenie viacerých polyline
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 09:16
Zdravím, je možné hromadne vytvoriť viac polyline naraz?
Mám zamerané územie - hrany ciest ako pospájané úsečky. Potrebujem ich v civile v povrchoch použiť ako povinné spojnice, len potrebujem úsečky previesť na polylajny. Tých úsečiek je tam snáď 1000 a robiť to pomocou príkazu KE by bolo časovo náročné. Existuje nejaký spôsob?
Ďakujem. 

Odpovědi:
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 10:04
Dobry den
existuje prikaz _PEDIT (to ale asi vite :-)), pak lze pouzit jeho vlastnost Multiple .. trochu se s tim pohat ajeto.
POZOR, jednotlive LINEs ktere chcete pospojovat se musi dutykat a musi byt v jedne rovine. Jinak Vam to bude hlasit chybu a bude zapotrebi zvolit nneco sofistikovanejsiho (lisp, VBA apod). Popripade zkuste ve vlastnostech, vsem LINEs zadat Start a End Point Z-ovou souradnici NULA (existuje na to i neco jako Fletten (expresstools nebo nekde...)), obdobne to plati i pro ARC a plines (ty ale predpokladam, v zamereni nebudou (obzvlast ARCs :-)).¨

Popripade nize zasilam DIESEL makro ketre, kdyz si ho v CUIx date pod nejakou ikonku (poprip. kl. zkratku) tak se Vam to urcite bude hodit.
Makro jsem opsal od nekoho tady na CADForu (uz nevim od koho :(), kazdopadne mu timto MOC DEKUJI :-). Ja ho mam nastavene v CUIx aby se aktivovalo pri dvoukliku na LINE, PLINE, a ARC.
Makro vypada nasledovne:A funguje to tak ze, kdyz vyberu vsechno ve vykresu (za vyse uvedenych predpokladu) pospojuje vsechno co pospojovat lze :-).

^C^C_peditaccept;1;_select;\_pedit;_m;_p;;_j;;;

Zdravim
JASponza

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 10:17
a co příkaz [CMD]MPEDIT[/CMD] (_MPEDIT)?

Datum odeslání: 07.bře.2012 v 10:57
Prikaz _mpedit akotak funguje. Ale ked oznacim celu oblast, napise mi v prikazovom riadku "deleni nulou" a neda sa dalej pokracovat v prikaze. Musim to robit na viac krat, ale ajtak lepsie ako spajat kazdu jednu usecku Smile. Vdaka.

Co sa tyka tych CUIXOV (prva odpoved), viete mi dat aj navod krok za krokom, co robit s tym retazcom? Dakujem.

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 12:17
dělení nulou je díky úsečkám s nulovou délkou. Aplikujte nejprve utilitu KILLDOTS (najdete myslím tady na downloadu) a pak MPEDIT.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 13:00
Co standardní příkaz [CMD]SPOJ[/CMD]?

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 07.bře.2012 v 14:43
Smile najjednoduchsie riesenie. dakujem. spojilo mi vsetko co sa dalo.

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 07.bře.2012 v 16:53
Původně odeslal(a) trojak@hypro.sk trojak@hypro.sk napsal(a):

Co sa tyka tych CUIXOV (prva odpoved), viete mi dat aj navod krok za krokom, co robit s tym retazcom? Dakujem.
Jak to dat do cuix urcite najdete v Tipech tady na foru - a bude to asi lepe popsano, nez kdybych se o to snazil ja sam.
Toto mi prislo rychlejsi... (text si v textovem editoru ulozte s koncovkou .lsp, prikazem _APPLOAD nactete do CADu a prikaz spustite prikazem MPED, popripade se opet v tipech podivejte jak se do CADu loaduji *.lisp-y)
(defun c:mped ()
 (setvar "peditaccept" 1)
 (setvar "cmdecho" 0)

(PRINT "Select object(s) LINE, PLINE, ARC to join...")
 (command "select" pause)
 (command "_pedit" "_m" "_p" "" "_j" "" "")
  (princ)
)

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Odeslal: PepaR
Datum odeslání: 08.bře.2012 v 11:54
Přihazuji ještě alternativu, a to použití staršího lispu, který byl součástí Express Tools: PLJOIN. Děla ale obdobnou činnost co editace křivky a následné připojování.

-------------
PepaR
https://www.jremes.cz" rel="nofollow - jremes.cz | https://www.stavlab.cz" rel="nofollow - stavlab.cz

Vytisknout stránku | Zavřít okno