Vytisknout stránku | Zavřít okno

podsestavy CSN jednostranny sklon

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, MapGuide, Topobase, Map Infrastructure Server, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14694
Datum vytištění: 15.čvc.2025 v 00:21

Téma: podsestavy CSN jednostranny sklon
Odeslal: MatB
Předmět: podsestavy CSN jednostranny sklon
Datum odeslání: 11.bře.2012 v 19:47

Dobrý večer.

Rád bych Vás poprosil o radu. Používám ČSN sestavy a podsestavy. Když ale řeším úrovňové křižovatky, tak mám problém s vytvořením sestavy pouze o jednom jízdním pruhu (+ krajnice + svahování). Jediný problém je ale v tom jízdní pruhu. Zatím jsem to řešíl pomocí podsestavy "SměrRozdělJízdníPruhKlopeníCZ". Ale s touto podsestavou mám poté problémy s klopením zemní pláně => v místech, kde je lom zemní pláně pro klopení do drenáže ve SDP, mi to ve výkrese klopí na opačnou stranu. Čili bych Vás rád poprosil o radu, jak nejlépe vytvořit sestavu o jednostranném sklonu, při zachování klopení zemní pláně ve 3 % a jízdního pruhu  ve 2,5 %. 

Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 11.bře.2012 v 21:14
Dobrý večer,
Nastavení klopení ČSN podsestavy nerozdělené vozovky do jednostranného sklonu bude dnes na blogu. Bohužel to rozumně neřeší případ křižovatky. Většina projektantů těch 0.5% ignoruje. Pokud na tom trváte, lze použít modré sirky nebo Subassembly Composer.

-------------
Martin Folber

Odeslal: MatB
Datum odeslání: 11.bře.2012 v 23:38
Děkuji za rychlou odpověď.

Vytisknout stránku | Zavřít okno