Vytisknout stránku | Zavřít okno

os

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14759
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 22:22

Téma: os
Odeslal: milos88
Předmět: os
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 14:24
Na prirube mam 4 otvory a potrebujem na vykrese vyznacit rozostupovu  kruznicu na ktorej lezia. Snazim sa to urobit pomocu funckie osi ale nedari sa mi. Vie niekto ako na to?

-------------
Miloš

Odpovědi:
Odeslal: flesar
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 14:33
Buď zkusit automatické osy a vybrat možnost kruhové pole nebo v menu najít Středový vzor.

Datum odeslání: 20.bře.2012 v 14:44
Dakujem za radu:)
 A mal by som este jednu otazku, ak mam zo zakladneho pohladu vytvoreny dalsi pomocou rezu a zakladny uz nepotrebujem , je mozne ho vymazat bez toho aby sa zmazal aj rez?

-------------
Miloš

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 14:51
Ne, není. Napadají mne dvě možností.

1. Umístěte hlavní pohled mimo hranice výkresu.
2. Udělejte řez už z hlavního pohledu pomocí funkce částečný řez.

-------------
Václav Dušek

Odeslal: Michal H.
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 14:53
Základní pohled musí vždy na výkrese zůstat, ale je možné základní pohled přesunout mimo tisknutelnou plochu výkresu a nechat si na výkrese jen řez.

-------------
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)

Odeslal: Pavel Žáček
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 15:06
Do výkresu vložím pohled a pak z něj odvodím další pohled. Pak chci ten první pohled smazat a Inventor se mě zeptá, jestli má vymazat i ten odvozený pohled. Když zaškrtnu, že ne, tak mi tam odvozený zůstane a první se vymaže.

-------------
Pavel Žáček

Datum odeslání: 20.bře.2012 v 15:13
Můžete dělat společné osy (ikonka OSA) a když leží v jedné řadě, Inventor táhne osu rovně. Když třetí díra neleží v řadě s předchozími dvěma, inventor předpokládá, že budou ležet na kružnici a začne vytvářet kruhový vzor. Osa se pořád táhne do kruhu, dokud leží díry na stejné kružnici. Není ani nutné používat STŘEDOVÝ VZOR.

-------------
Pavel Žáček

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 15:17
tak jsem zase o něco chytřejší  Smile

ono to opravdu jde, nevím co má kolega za verzi, ale mi to nabízí jen OK nebo storno.

Ale pokud rozkliknete šipku v pravo, tak si můžete kliknutím na ANO ve sloupečku odstranit označit pohledy které chcete zachovat.

-------------
Václav Dušek

Odeslal: Michal H.
Datum odeslání: 20.bře.2012 v 15:23
Toto funguje u promítnutých pohledů, ale ne u pohledu, ze kterého je vytvořený řez.

-------------
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)

Datum odeslání: 20.bře.2012 v 15:30
Máte pravdu, řez takhle nejde nechat. Nepřečetl jsem si dost pozorně původní otázku.

-------------
Pavel Žáček

Datum odeslání: 20.bře.2012 v 20:01
Dakujem za tipy:)
Poriesil som to potlacením zakladneho pohladu. To s presunutim mimo plochu je fajn napad, aspon clovek nema bordel na výkrese.

-------------
Miloš

Vytisknout stránku | Zavřít okno