Vytisknout stránku | Zavřít okno

wildfire3 model řízený excel tabulkou

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Ostatní CAD/CAM/PDM a GIS
Název fóra: Ostatní strojařské CADy
Popis fóra: Non-Autodesk CAD aplikace pro strojírenství a elektro - 2D, 3D
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14901
Datum vytištění: 10.říj.2024 v 15:26

Téma: wildfire3 model řízený excel tabulkou
Odeslal: larnel
Předmět: wildfire3 model řízený excel tabulkou
Datum odeslání: 10.dub.2012 v 09:24
Zdravím pání,
potřeboval bych poradit jak udělat model ve wildfire3 tak, aby byl řízený excelovskou tabulkou. Slyšel jsem o tom, že na to nějaká funkce je, ale nevím jaká. Kdyby mi mohl někdo poradit popř. poslal jednoduchý návod jak na to, tak budu moc vděčný. Díky

Odpovědi:
Odeslal: milos88
Datum odeslání: 10.dub.2012 v 14:26
No neviem ako v 3ke ale vo WF 5 sa to robi tusim cez funkciu family table, teda ak mate na mysli tvorbu modelu cez parametre. Nerobil som s tym takze blizsie info o tom nemam.

-------------
Miloš

Datum odeslání: 10.dub.2012 v 15:05
Family table znám a často používám. Ale netuším jak to spojit s excelovskou tabulkou-pokud to jde.
Ví někdo jak to propojit s excelem?

Datum odeslání: 11.dub.2012 v 12:49
Snažil jsem se něco najít na různých zahraničních forech, ale buď už odkaz, kde je to popsané nefunguje a nebo skončili tam kde já. Při editovaní family table přes excel se vytváří vždy nový soubor(tmp) při přepsání hodnot to má pak u uložení excelu možnost Update Pro/E-když to udělám, tak vše funguje. když si ale otevřu ten excelovský soubor, tak už tam ta možnost updatu není-ztratí to vazbu s modelem. Neví někdo, jak zjistit to provázání-jestli je to nějakémakro nebo něco podobného a nastavit to napevno?

Datum odeslání: 16.dub.2012 v 06:42
zjistil jsem, že by se to mělo dělat pomocí excel analysis. Našel jsem si i nějaké video  na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=6_cAf8IqtSo
Našel by se tu někdo, kdo to používá?
Pokud si udělám excelovskou tabulku s hodnotama, propojím s proe, tak pokud měním hodnoty v proe(parametr) tak to funguje, ale nemůžu nikde najít excelovskou tabulku, odkud to načítá hodnoty. Pokud si otevřu tabulku v excelu odkud by to mělo načítat, tak jsou tam pořád původní hodnoty.
Pokud ale modifikuju ten prvek(excel analysis) tak tam mi vyskočí tabulka se správnými hodnotami.

Vytisknout stránku | Zavřít okno