Vytisknout stránku | Zavřít okno

Sražení více hran najednou výběrem

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15049
Datum vytištění: 29.čvc.2026 v 12:12

Téma: Sražení více hran najednou výběrem
Odeslal: Lestr
Předmět: Sražení více hran najednou výběrem
Datum odeslání: 03.kvě.2012 v 08:50
Zdravím a pozdravuji a mám dotaz. Mám díl s X množstvím děr. Hrany otvorů chci srazit 0,5x45st. Nyní však musím vybírat ručně díru po díře a když je počet děr opravdu početnější tak už to začíná být problém.......
Existuje nějaká možnost rychlécho vybrání hran ? a popřípadě jak na to ?
Předem díky za každou radu
Wink

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 03.kvě.2012 v 09:21
1. Předpokládám, že díry jsou tvořené polem. V tom případě lze nejdříve srazit hranu a pak už na takto upravenou díru aplikovat pole
2. Pokud je sražení z jedné strany, lze použít typ díry s kuželovým zahloubením

Nicméně i tak se může "hromadný výběr" hodit - pokud si dobře vzpomínám, tak v nějaké prehistorické verzi (ale mohlo to být v jiném modeláři) se dala vybrat plocha a vybraly se všechny hrany, které na ploše byly. Alo takto to ve stávající verzi Inventoru nejde.
Připojuji se k dotazu, zda na toto někdo nezná nějakou fintu?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 03.kvě.2012 v 11:11
Jak píše kolega výše, pokud jsou otvory tvořené příkazem pole, stačí vytvořit sražení u prvního otvoru. Pokud je to tvořeno pomocí otvoru, stačí zadat sražení. Já osobně používám sražení u prvního otvoru a poté příkaz pole.

Pikantní ovšem je, pokud potřebujete 2 stejně děrované plechy s tí, že u jednoho je sražení a u druhého ne. To pak je dobré psycho. :-)

-------------
Václav Dušek

Vytisknout stránku | Zavřít okno