Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zjištění délky osy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15250
Datum vytištění: 01.kvě.2026 v 11:37

Téma: Zjištění délky osy
Odeslal: maiklss
Předmět: Zjištění délky osy
Datum odeslání: 12.čer.2012 v 05:54
Dobrý  den dá  se zjistit délka osy trubky? mám  trubku  dodanou  ve formátu stp  a chtěl  bych zjistit přibližně její rozvin pomoci  délky osy. Sice vím ze to jde přes nakresleni  náčrtů a promítáni  ve 3D náčrtu  ale to je trochu  zdlouhavé:(

Odpovědi:
Odeslal: Lestr
Datum odeslání: 12.čer.2012 v 07:10
Tak todle jsem trochu nepochopil SmileSmile Jestliže máte trubku, tak se dá změřit od začátku do konce bez využití osy. Teď nevím jestli se dá navrhnout osa s určením počátku a konce,ale mělo by to jít . Přidejte nějaký obrázek provedení ....... 

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Datum odeslání: 12.čer.2012 v 07:30
Tady je trubka u které  bych rád zjistil rozvin. Mám jich víc proto bych rad zjistil  jednoduše přibližně rozvin .

Odeslal: Navara
Datum odeslání: 12.čer.2012 v 08:13

Na tohle v Inventoru příkaz asi není. Jediný způsob mě napadá změřit vnější povrch A vnější průměr D a délku osy L spočítat

L=A/(pi*D)

nebo to ještě upravit na celkovou plochu vnější a vnitřní průměr

Datum odeslání: 12.čer.2012 v 08:26
Přes válec jsem to  taky zkoušel počítat ale  jsou  tam i  díra a drážky v ostazních  trubkách  tak  to   budu  řešit raději  nakreslením osy. 

Děkuji  všem:)

Vytisknout stránku | Zavřít okno