Vytisknout stránku | Zavřít okno

předchozí výběr

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15375
Datum vytištění: 24.dub.2026 v 03:53

Téma: předchozí výběr
Odeslal: cihakto1
Předmět: předchozí výběr
Datum odeslání: 16.čvc.2012 v 21:02
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký je příkaz pro předchozí výber entit . Co jsem našel tady ve výukovém programu tak je P, ale to já mám jako posun. , děkuji za odpoved

Odpovědi:
Odeslal: PHojdar
Datum odeslání: 16.čvc.2012 v 22:08
"P" je volba výběru objektů, nikoliv příkaz. Chcete-li pouze vybrat objekty (nic s nimi nedělat), použijte příkaz [CMD]VYBER[/CMD] P

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 17.čvc.2012 v 06:41
písmeno "P"lze použít pro výběr předchozích při spuštěném nějakém příkazu, který chce výběr entit. Například [CMD]KOPIE[/CMD] (_COPY), [CMD]VYMAŽ[/CMD] (_ERASE), [CMD]POSUN[/CMD] (_MOVE), [CMD]VYBER[/CMD] (_SELECT), atd.
Příkazů je celá řada. Aby klávesa "P" fungovala pro "předchozí výběr", ale vždy musí být nějaký příkaz spuštěn a tento příkaz musí  být ve fázi výběru entit. Jinak to buď neudělá nic, nebo naopak něco zcela jiného. Ale to už musíte sledovat volby konkrétního příkazu.

Odeslal: be_em
Datum odeslání: 06.srp.2012 v 09:54
Prepáčte ale kvôli takejto drobnosti nejdem zakladať novú tému. Niečo som spravil, ani neviem čo ale nefunguje mi výber jedným klikom myši viacerých entít za sebou, vyberem jednu čiaru a keď kliknem na druhú tak mi výber tej predošlej zruší. :-) Viem že niektorí borci to vytiahnu z rukáva. Díky moc.

Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 06.srp.2012 v 09:57
PICKADD

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 06.srp.2012 v 10:02

tato proměnná jde přepínat i na panelu vlastností - to bývá častá příčina, že se to "změní samo" :-)

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: be_em
Datum odeslání: 06.srp.2012 v 10:19
Díky moc. Ten SAMO to je taký pľuha kolega! :-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno